perjantai 29. heinäkuuta 2011

Ei ikinä!

Kun katselin tänään kevään 2012 hääpukumallistoja, niin löysin sieltä sellaisia kauhistuspukuja, joita en ikinä laittaisi päälle (ja siis näiden pitäisi olla muotia?!?). Päätinpä tehdä tästä ihan kunnon kuvakollaasin, jotta näen sitten hääpukua valittaessa, mihin pukuun en halua päätyä ;)

Vera Wang

Yhteenvetona voin sanoa, että liika on liikaa. Ja tätä mallistoa katsoessani löysin joukosta vain muutaman valkoisen puvun. Oli paljon beigeä, puuteria yms. värejä. Valkoinen sen puvun olla pitää!





Junko Yoshioka

Ei näistä kahdesta tarvitse varmaan enempää kirjoittaa. Eiköhän kuvat kerro asian.



Ines Di Santo

Back to 80´s, veistokset ja maksityllit. No way!




Lazaro

Näistä en vain pidä. En sitten ollenkaan.



Yhteenvetona voin siis sanoa, että EN halua puvustani mitään prinsessakermakakkua eikä siinä todellakaan tulla näkemaan mitään isoja tai "näyttäviä" kukkia tai muita enemmänkin veistoksia muistuttavia härpäkkeitä.

Ja sen voisin vielä mainita, että nyt kun olen katsellut pukuja sekä kotimaisilta että ulkomaisilta nettisivustoilta, niin pidän kotimaisten pukujen katsomisesta enemmän, koska niissä mallit ovat paljon normaaliman kokoiset. Pystyn siis samaistumaan pukuihin paljon helpommin ja pystyn ehkä jotkut niistä näkemään myös päälläni. Ja toinen seikka on se, että Suomen markkinoille tilattavat puvut ovat yksinkertaisempia kuin nuo huippujen designit, jotka menevät aina vähän yli.

Katsokaa myös tämän päivän aikaisempi postaus!

Herkut on taas vaan mielessä!

Blogini on pitänyt hiljaiseloa viimeiset pari viikkoa, koska olen lomaillut ulkomailla. Nyt sitten vietetään tokavikaa lomaviikkoa Suomessa kipeänä. Niin mukavaa! Kun kävin yksi päivä Tarjoustalosta ostamassa hillopurkkeja, niin löysin sieltä sokerimassa kuorrutteen tekopakkauksen. Tässähän olisi siis yksi vaihtoehto hääkakun kuorrutukseen sen vaahtokarkkimassan lisäksi, jota yksi ihana lukija ehdotti. Ajattelin siis tehdä tuosta sokerikuorrutteesta tai vaahtokarkkimassasta täytekakun kinuskitäytteellä reilun viikon päästä pidettäviin synttärijuhliin, ja laittelen tänne sitten viestiä, että oliko kakku makuuni.

Aika usein käytän leivoksissani Kinuskikissan nettisivuston ohjeita. Sieltä löysin myös tämän hyvän kuorruteohjeen sekä vertailuja eri kuorruteista. Kannattaa käydä lukaisemassa, jos "painii" yhtään samojen ongelmien kanssa kuin minä ;)

http://www.kinuskikissa.fi/kysymyksia-ja-vastauksia/

Olen myös huomannut, että nyt hääpukukaupat ovat alkaneet esittelemään uusia hääpukuja (kevät 2012). Poimin sieltä kuitenkin pari kivaa mallia, mutta eipä ole ainakaan vielä tullut vastaan sitä täydellistä pukuja. Ei kannata siis olla minunlainen, joka tietää jo etukäteen mitä haluaa, koska sitä täydellistä unelmapukua ei välttämättä sitten löydykään mistään kaupasta.



keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kakkua, kakkua ja lisää kakkua!

Voin heti näin alkuun tunnustaa, että olen erittäin perso makealle! Eli häissäni on tarjolla jotain muutakin herkkua kuin vain kakkua; sen tulen lupaamaan :)


Olen jo melkein päättänyt minkä makuisen hääkakun haluan häihini. Haluaisin pääkakkuksi kinuskikakun. Ja reunoille kermavaahtoa tuomaan siihen vähän valkoista väriä. En halua perinteistä mansikkakakkua, koska kinuski on paremmman makuista ja mansikka on jotenkin niin tavallinen (ihan kuin kinuski ei sitten olisi).


Ongelma on vain siinä, että olen aina halunnut sellaisen oikein koristellun hienon vaaleasävyisen kakun, joka on tehty marsipaanista. Mutta satumme vain miehini kanssa inhoamaan marsipaania. Joten tietääkö joku jotain muuta vaihtoehtoa marsipaanikakulle, kun mielessä on erittäin koristeltu kakku? Etteköhän tämän postauksen kuvista saa vähän käsitystä minkälaista kakkua tarkoitan.









Ja tässä kaksi hienointa kakkua, jotka löysin googlettamalla. Noita kakkuja löytyi vain niin mieletön määrä, että kaikkien ihanien kakkujen tuominen tänne blogiin ei olisi ollut järkevää ;)



Mieheni äiti tekee maailman parasta kinuskia ja hän on aivan super tekemään onnistuneita kakkua ja myös isoja sellaisia! Eli vielä on vähän avoimena haluaako morsian itse lähteä tekemään kakkua suurena leipomisen ystävänä, pestaisiko hän anopin hommaan, vai jättäisikö asian ihan vain pitopalvelun hoiviin. Onneksi tällaisia asioita ei tarvitse nyt päättää, vaikka mieluusti asioista jo päättäisin :)

Sitten vähän muita kuulumisia. Kävin tänään hampaidenvalkaisussa Helsingin Keskustassa ja nyt on kunnon white smile! Valkaisuhan kannattaa tehdä uudestaan noin 2 vuoden päästä, eli suunnitelmissa olisi uusia hymy valkoiseksi sitten ennen häitä. Ja siis jos tarve vaatii, koska nekin 300€ voisi tietysti käyttää muihinkin hääkuluihin kuin hampaisiin. Mutta vaikka olen todella huono näyttämään hampaitani kuvissa, niin kyllähän ne laatikot sieltä pilkottaa ja varsinkin tuona ilonpäivänä <3

Olen myös yrittänyt patistaa miestäni päättämään hääpäivämme. Eipä ole ollut kovin helppo homma, enkä ole saanut juuta enkä jaata vastaukseksi. Morsian on kuitenkin päättänyt, että paras mahdollinen hääpäivä olisi 11.5.2013. Ja tähän päivään päädyin sen takia, että muista lauantaista toukokuussa 2013 en löytänyt mitään erikoista. 11.5. muistutti minua kihlajaispäivästämme, joka oli siis 11.päivä, vaikkakin tammikuussa ;) Kaikkea sitä pitääkin miettiä!

tiistai 5. heinäkuuta 2011

My blog


Joku saattaa ihmetellä, että miksi ihmeessä pidän blogia häistä, jotka järjestetään vasta parin vuoden päästä ja varsinkin kun mitään varmaan (esimerkiksi päivää) ei ole vielä lyöty lukkoon. Jo blogin nimikin bridezilla to be viittaa siihen, että olen totaalinen häähullu. Ja siis olen ollut häähullu jo monta vuotta, vaikka tänä vuonna kaikki häihin liittyvät asiat ovat vielä enemmän alkaneet kiehtoa kun on tiedossa jo jonkinlaisia aikatauluja häille.


Aloin pitämään tätä blogia lähinnä itselleni sekä ystävilleni, mutta ilolla otan vastaan kaikki ulkopuolisetkin lukijat. Tarkoitus oli ja on tehdä tästä blogista sen verran hyvä, että sitten kun häät on pidetty, niin tulostan kaikki tekstit sellaiseksi kirjaksi, että sitä on sitten kiva lukea häiden jälkeen. Miestänihän en ole päästänyt lukemaan tätä blogia ja siitä aijon pitää jatkossakin kiinni. Ehkä häntäkin kiinnostaa sitten häiden jälkeen tietää, kuinka paljon olen tätä aihetta vatvonut, koska en usko, että hän tietää että päivittäin nämä asiat pyörivät mielessäni ja sen jälkeen täällä blogissa :)


Yksi syy blogin pitämiseen on se, että saan kopiotua tänne ihania kuvia esimerkiksi kimpuista, puvuista ja muista häihin liittyvästä, niin sitten kun aika tehdä päätöksiä, niin voin palata tänne blogiin katselemaan mistä olen joskus tykännyt. Kun harvoin jotain ihanaa kuvaa löytää netistä enää toista kertaa.


Muita hyviä syitä blogin pitämiseen on pitää ystävät ja sukulaiset ajan tasalla suunittelussa. Ehkä tämä korostuu sitten vielä lähempänä häitä, mutta kukapa olisi uskonut, että nyt jo mietin puvun sovittamiseen lähtemistä ja kukkakimppujen sitomista? No, olihan tämä itselleni ainakin päivänselvää ;) Ja tottakai te lukijat (joita on ollut paljon enemmän kuin osasin toivoa) olette yksi syy, miksi pidän tätä blogia. Ehkä saatte teksteistäni ja kuvistani inspiraatioita omiin juhliini, koska ainakin ne hääblogit, joita olen itse seurannut, ovat olleet itselleni sellaisia.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Polttarit


Olin viime viikonloppuna periaatteessa elämäni ensimmäisissä polttareissa (jollei äitini polttareita lasketa mukaan) ja oli kyllä niin onnistuneet juhlat! Juhlat olivat täysin morsiamen näköiset, eli paljon rauhallista yhdessä oloa, hyvää ruokaa (jota oli PALJON) sekä kaikkia ihania pikku tehtäviä ja taikoja.


En nyt halua täällä enempää avata päivän kulkua, mutta päivään kuului suunnistusta, tanssia, "ratsastusta", mökkeilyä, ruokaa ja morsiussauna, joka oli aivan ihana! Löysin tällaisen linkin liittyen morsiussaunaan ja lähes kaikki nuo jutut tehtiin myös meidän saunassamme ja kyllä polttarisankari tykkäsi. Joten kokeiltu ja hyväksi todettu.

http://maijuska.vuodatus.net/page/Morsiussauna



Omiin polttareihini on vielä piiitkä aika, mutta nyt kun minulla on vielä tämä hyvä fiilis viikonlopusta, niin ajattelin tehdä tästäkin postauksen. Valitettavasti polttareista tulee ensimmäisenä mieleen hollywood leffojen kauheat nolaamis- ja örveltämisbileet, joissa kaikki vieraat ovat älyttömässä humalassa ja morsian puetaan mitä kauheampiin vaatteisiin, puhumattakaan niistä noloista tehtävistä, joita morsimmen pitää tehdä. Sellaisia polttareita en todellakaan halua!

Jos nyt saisin järjestää itselleni polttarit, niin päivä olisi aika samanlainen kuin ystäväni viikonloppuiset juhlat. Eli joku uusi hauska kokemus olisi super ja tässä vaiheessa toivomani uusi kokemus olisi ehdottomasti koskenlasku! Sitten haluaisin syöpötellä ja nauttia ihmisten seurasta. Nolaavia tehtäviä en missään nimessä halua enkä haluaisin baariin illalla, vaan mielummin joisin ystävieni kanssa esimerkiksi mökillä tai hotellissa. Mutta valitettavasti morsiammella ei ole näissä asioissa kovin paljon sananvaltaa, mutta ainahan sitä ehdotuksia saa kaasoille esittää :)

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesäkukista kimppu


Ihana anoppini oli tehnyt juhannuksen kunniaksi ihanan pinkin kimpun kesäisistä pioneista. Kimppu teki minuun niin suuren vaikutuksen, että olisin voinut ottaa kimpun itselleni morsiuskimpuksi. Harmi vain, että noiden kukkien paras kukinta on vasta juhannuksen aikoihin ja omat häät olisivat toukokuussa, mutta jos suvussa on noin taitava kimppujen tekijä, niin ehkä hän voisi vaikka opastaa minua kimpun teossa. Tässä kuva ihanasta kimpusta:


Hääpäivän kukkiin (morsiuskimppu, heittokimppu, sulhasen ja bestmanin vieheet, kaasolle joku pikku rannekimppu tai vastaava sekä pöytäasetelmat) vie taatusti rahaa. Mutta kyllä varmaan itsekin saisi tehtyä ainakin osan noista jos vain kukat löytäisi jostain. Yritin googlata kukkien sidontakurssia jostain, mutta en löytänyt kyllä yhtäkään, harmi. Olisin mieluusti voinut osallistua tuollaiseen.

Tässä kuitenkin ihanin kimppu, jota tuskin koskaan osaisin itse tehdä. Ja pari uutta inspiraatiokuvaa ihanista kimpuista.


IHANIN <3







Onko kukaan tehnyt itse morsiuskimppua tai muita kukkajuttuja häihin? Oliko niissä ihan älytön homma ja miltä näyttivät? Säästikö tällä tavalla rahaa verrattuna kukkakaupasta ostettuihin kukkiin?