tiistai 28. helmikuuta 2012

Ystäväni polttarit

Ensinnäkin pitää sanoa SUURI kiitos kaikille lukijoille. Piakkoin tulee täyteen 10 000 eri lukukertaa ja ilmoittautuneita lukijoitakin on jo 20. Tämä on iso määrä ihmisiä, varsinkin kun blogia perustaessani ajattelin lukijoita olevan vain ystäväpiirini. On siis hauskaa, että ihmiset ovat löytäneet tänne ja uskon, että luku kasvaa, mitä lähemmäksi häitä mennään ja mitä useammin tänne sitten kirjoittelen. Nytkin on mielessä monta uutta juttua tänne kirjoitettavaksi, mutta kaikki kuvamateriaali vielä puuttuu. Mutta hiljaa hyvä tulee!

Eniten blogistani on luettu juttuja, jotka koskevat hääkampauksia ja polttareita. Varmasti moni morsian ja kaaso etsivät kuumeisesti hienointa kampausta ja vinkkejä polttareihin. Olin pari viikkoa sitten elämäni toisissa polttareissa ja annanmpa tästä vinkkejä, millä saimme taas yhdet mieleenpainuvat polttarit järjestettyä.

Polttarimme alkoivat ihanasti vasta klo 12 eli kerrankin sain nukkua aamuni pitkään. Morsian haettiin kotoa ja hänet tuotiin Kauppakeskus Isoon Omenaan Espooseen. Olimme järjestäneen päivänsankarille samanlaisen vieraiden metsästyksen kuin mitä oli viime kesän polttareissa ja taas tämä ohjelmanumero oli super onnistunut ja viihdyttävä! Ensiksi sankari ja kaaso hakivat kirjekuoren morsiamen nimellä Ciao Cafesta, ja se sisälsi vihjeen nro 1. Olin askarrellut edellisenä iltana punaisiin korttipohjiin vihjeet jokaisesta vieraasta ja kortit oli koristeltu timanteilla. Harmi kun en ottanut niistä kuvia!

Kun morsian oli löytänyt vieraan annetun vihjeen perusteella, niin löydetty vieras antoi uuden vihjekortin purtavaksi. Itse olin Timanttiset koruliikkeessä piilossa ja vihjeeni kuului: "Olet pieni vaaleanpunainen helmi, josta kasvaa jonain päivänä iso Timantti". Minut löydettiin aika helpolla, mutta jotkut vihjeet tuottivat kyllä päänvaivaa, mutta eihän kaikesta pidäkään päästä helpolla ;)

Kaikkien vieraiden löytymisen jälkeen menimme RUNSAALLE aamiaiselle Ciaoon. Leipien ja jäätelöannosten lomassa morsian sai kertoa miten tuntee jokaisen vieraan. Samalla hän jakoi jokaiselle vieraalle pahviympyrän, jossa oli erilaisia positiivisia adjektiivejä, jotka kuvastivat kyseistä henkilöä. Itse sain lapun "luotettava" ja olin siitä niin otettu, että meinasi tulla tippa linssiin. Koska morsian (ja suurin osa vieraista) liittyi jollain tavalla hevosiin, nämä laput laitettiin sinitarralla kiinni ruusukkeisiin. Nämä jokainen vieras laittoi sitten paitaansa kiinni ja tämä oli meitä yhdistävä tekijä koko päivän.


Tämän jälkeen sankari joutui vähän tekemään jotain. Annoimme hänelle tehtäväksi kysyä mahdollisimman monelta vinkkejä hyvään avioliittoon. Nämä vinkit kirjoitettiin sitten polttarikirjaan muistoksi. Tottakai heti ensimmäinen uhri oli juuri eronnut ja antoi sitten vinkkejä sen kannalta, että mitä ei kannata tehdä. Mutta hyviäkin vinkkejä sinne tuli, kuten koskaan ei saa mennä nukkumaa vihoissa.

Sitten baariin yhdelle ja tämän jälkeen matkamme suuntautui kohti Suomenojaa. Olimme varanneet Pore Cateringilta älyttömän upean saunatilan ruokineen koko loppuillaksi (6h). Tila oli edullinen varsinkin, jos miettii sijaintia ja kestoa. Olimme tilanneet meille myös ruoat ja voin kyllä sanoa, että tätä pitopalvelua voin harkita myös omiin häihinikin.


Saunatilassa parasta oli iso sauna ja kattoterassilla oleva jopa 10 hengen poreallas. Ruokana meillä oli kana- ja kasvisjambalyaa, vihersalaatti marjavinegreten kera, provencen kasviksia ja patonkia. Ja ruokaa oli paljon! Sitä sitten vietiin kotiinkin ja me söimme sitä pari päivää ;)




Saunatilassa morsian joutui tekemään muutaman perinteisen polttaritehtävän. Morsian saunoi valkoinen t-paita päällä ja tämä paita annetaan tuunattuna sulhaselle huomenlahjaksi. Sitten sankarin selkä pestiin suolalla ja jauholla ja hiuksiin rikottiin kanamuna. Sankari joutui myös kiertämään ruokapöydän niin monta kertaa ympäri kuin mitä hänellä oli entisiä poikaystäviä. Tämä sai nämä miehet katoamaan mielistä loppuelämäksi ;)

Suurin osa porukasta jatkoi iltaa keskustassa, mutta itse pääsin kotiin nauttimaan oman sulhaseni seurasta <3

Kaikki muut kuvat ovat Pore Cateringin omilta sivuilta, paitsi tuo yksi ruokakuva on minun ottamani.