keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Polttarit vain mielessäin...

Viimeiset 4 yötä olen nähnyt unta polttareistani ja onneksi ne eivät ole olleet mitään painajaisia, vaan ihan kivoja unia. Usein niissä toistuu sama aihe, että kuinka minut päästään yllättämään aamulla. Olen aika kova stressaamaan asioista, mutta nyt kun muutto on alla ja viikonloppuna pääsemme vihdoin muuttamaan ihka omaan asuntoon, ei häästressi ole päässyt yllättämään. Silti alitajuntani tuo koko ajan mieleeni polttarit.

Eniten niissä ehkä stressaa se, että koska ne on. En niinkään pelkää sitä, että mitä kaikkea kivaa ja/tai kauheaa minun varalleni on suunniteltu, vaan se, että en tiedä koska ne on. Minä kun olen nenä kiinni kalenterissani lähes 24/7 ja tällainen epätietoisuus ei ole yhtään minua.

Luonteeltani olen super über utelias, joten tottakai olen yrittänyt etsiä vinkkejä juhlapäivästä ja minulla on suuret epäilyt, että mille viikonlopulle tuo osuu. En sitten tiedä, että olenko vain vainoharhainen, vai ovatko salapoliisityöt tuottaneet tulosta. Vaikka olisinkin päässyt vihille päivästä, tiedän, että tulen silti yllättymään :) Mutta hienosti ovat kaikki polttarivieraat ja kaasot osanneet pitää suunsa kiinni :)

Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoni on huominen perjantai tai sitten tuleva lauantai. Meillähän on muutto lauantaina, joten saa nähdä säästynkö minä tavaroiden roudaamiselta ja siivoamiselta ;)

Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan täältä, jossa voitte voittaa ihanan vaaleanpunaisen sukkanauhan. Osallistumisaikaa on perjantaihin 29.3.2013 asti!

Pistetääs arvontaa kehiin!

Ajattelin pistää pystyyn pienen arvonnan ihan näin kevään kunniaksi. Palkintona on Pukuni Saaralta saamani vaaleanpunainen sukkanauha, joka on minun tyyliseni just eikä melkein. Mutta koska sulhaseni on napannut jo kaksi sukkanauhaa ja pitäähän minulla olla jotain vanhaa päälläni, niin päätin ottaa jomman kumman napatuista sukkanauhoista käyttöön. Jolloin tämä ihanuus jää minulta käyttämättä...



Koska tämä on niin hieno, niin päätin arpoa sen jollekin teistä lukijoista. Arvontaan osallistut jättämällä sähköpostiosoitteesi tähän postaukseen. Arvonta suoritetaan perjantaina 29.3.2013.

Onnea arvontaan ja hyvää kevättä!

Toivoo morsian, jolla on jäljellä 46 päivää neitinä (jos tämä päivä ja hääpäivä lasketaan mukaan). JAIKS!

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ralph Lauren Romance

Viime viikonlopun Tallinnan reissulta lähti mukaan jotain muutakin kuin vain juomia häihin. Ostin nimittäin häitä varten itselleni uuden hajuveden. Vaikka minulla on kaksi ihanaa arkituoksua, halusin uuden tuoksun, joka sopisi paremmin häihin, eli ei olisi niin imelän makea kuin päivätuoksuni.

Vietin laivan taxfreessä hetken jos toisenkin haistellen hajuvesiä uudelleen ja uudelleen. Lopulta löysin Ralph Laurenin Romance EDP:n. Pyysin sulhastakin tuoksuttelemaan sitä ja hänestä se oli naisellisen raikas. Nimikin on juuri sopiva hääpäivään ja pakkauskin oli juuri oikean vaaleanpunainen. Harmikseni pullo oli väritön, mutta ei kait kaiken tarvitse olla aina pinkkiä?



Tuoksua kuvataan näin: "Naisellisen kukkainen ja romanttinen tuoksu, jota sävyttävät auringonjumalattaren ruusun ja lootuksenkukan aromit."

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Paperilyhdyt kattoon

Tiger ei taaskaan pettänyt tätä morsianta! Taitaa olla varmaankin ainoa kauppa maailmassa, josta minä en ole kävellyt ulos tyhjin käsin. Viime viikolla mukaani lähti 6 kappaletta fuksianpunaista paperilyhtyä ledvalolla á 2€. Olen jo pitkään miettinyt, että millä saisin koristeltua juhlapaikkamme katton. Itse juhlatila, jossa syödään ja juodaan on aika iso, joten koko kattoalueen koristeleminen on poissa laskuista. Minulla onkin ollut mielessä koristella kattoa vain tanssilattian kohdalta, jolloin saisin tehtyä tanssilattiasta hieman erillisemmän alueen muusta tilasta.

Katossa on muutama palkki, josta saa jotain kevyttä roikkumaan. Mielessäni on käynyt niin jouluvalot, kankaat kuin pompomitkin, mutta mikään ei ole vielä kunnolla iskenyt minuun. Sitten löysin nämä täydellisen väriset paperilyhdyt, joten ostin Kampin Tigerin tyhjäksi tästä väristä. Varsinkin kun niissä on tuo ledvalo, niin ne ovat juuri täydelliset. Koska näitä olisi pitänyt ostaa paljon enemmän kuin 6, jotta katto olisi näyttänyt hyvältä, ajattelin yhdistää näihin valkoisia pompomeja. Näin saan tilastakin vähän raikkaamman.




Jos sattuisi käymään niin, että nuo paperilyhdyt eivät sovikaan tuohon tilaan, niin minulla on back up plan niiden varalle. Joko käytän niitä photophoothin taustalla tai sitten lavan katto, jossa bändi soittaa, koristellaan näillä.

Tässä vähän fiilistelykuvia juhlatiloista, joissa on käytetty paperilyhtyjä. Meidän lyhtymäärämme on aika olematon kuviin verrattuna, mutta kun saan tehtyä nuo pompomit lisäksi, niin eiköhän me saada tilasta oikein hieno! Ja saahan noita kaupasta aina lisää, jollei kaikkia myydä pois alta ;)








Ja loppuun kuva pompomista, jotta äippäkin pysyy kärryillä mistä puhun ;)


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Selviänkin vain yhdellä koekampauksella!

Olin viime perjantaina heti aamusta Dolce Vitan Riston käsittelyssä. Tukka sai taas tyven piiloon sekä kuolleet latvat pois. Tarkoitus oli tehdä minulle koekampaus nro 1, mutta koska pääsimme (minä pääsin) yhteisymmärrykseen millaisen kampauksen haluan häihini, ei silloin tarvinnut tehdä koekampausta. Koska olimme varanneet aikaa myös kampausta varten, loihti Risto minulle ihanat kiharat. Mii laiks! Jos en haluaisi hiuksiani kiinni, niin hiukseni olisivat kiharalla.

Näiden kahden kampauksen välimaastoon lopulta päädyimme. Eli niskaan tulee nuttura, jossa on eloa, mutta ei liikaa. Nuttura tulee aika isoksi, jotta se näkyy. Päälaelta hiukset nousevat hieman, mutta ei niin paljoa kuin kuvassa 1. En myöskään halua mitään irtohiuksia kasvojen reunoille, joten kaikki hiukset tulevat kiinni. Tämä on siis tämän hetkinen idea, mutta onhan tässä vielä 1,5kk aikaa muuttaa mieltään :)



Häidemme juomat on nyt haettu Tallinnasta

Nyt on häiden juomat hankittu ja budjetti meni ehkä hieman yli tavoitteesta. Mutta mielummin juomme haluamiamme juomia, jotka on todettu hyviksi, kuin jotain edullisempaa, joka ei ole välttämättä niin hyvää.

Olimme eilen kahdestaan Tallinnan päiväristeilyllä Eckerö Linen Finlandialla ja meillä oli auto mukana. Oli kyllä niin helppoa tuo autolla laivaan meno ja ulospääsy. Odotin paljon monimutkaisempaa reissua, mutta kaikki sujui kuin rasvattu.

Tallinnan päässä kävimme ensimmäisenä ostamassa juomat isoimmasta SuperAlkosta (joita on muuten 4 siinä ihan rannassa) ja se oli ehkä reissun ainoa virhe. Kun Suomesta tulevat laivat tulevat satamaan, ovat sen jälkeen kaikki sataman alkot täynnä suomalaisia. Ja siis se alko oli TÄYNNÄ! Viiivyimme siellä melkein tunnin, ja kun pääsimme kassalle, oli paikka jo melkein tyhjä. Eli kannattaa ensimmäisenä suunnistaa vaikka ostoksille keskustaan tai Rocca al Mareen ja tulla hakemaan juomat vasta kun on menossa takaisin laivalle.

No, siitä tungoksesta selvittiin hengissä ja juomat saatiin pakattua autoon. Auto oli tässä vaiheessa vielä puolityhjä, koska suurin osa juomista tilattiin ennakkoon Eckeröltä. Tämän jälkeen ajoimme muistini varassa Saku SuurHallin vieressä olevaan Rocca al Mare kauppakeskukseen, josta yritin etsiä itselleni häihin ballerinoja. Vaikka kauppakeskus oli kenkäkauppojen mekka, en löytänyt sieltä itselleni mitään sopivaa. Suomessa kenkieni koko on 36 ja silloin tällöin 35, niin tuolla 35:n kengätkin olivat minulle isoja! Harmi, koska olisin napannut mukaani muutamatkin kengät ;)

Vielä tuosta Eckerö Linen ennakkotilauksesta, joka oli todella kätevä. Eli 24h ennen laivan lähtöä, tehdään tilaus netin kautta. Hinnat ovat hiukan edullisemmat kuin laivalta ostettaessa. Ennakkotilausvalikoima on kuitenkin aika suppea, mutta kun ostokset maksaa menomatkalla ennen taxfreen aukeamista, saa tilaukseen lisätä ostoksia myös myymälän tuotteista. Saa siis shoppailla kaupassa ilman tungosta :) Laivalta saa kaiken lisäksi S-bonusta, joka on meille ainakin super hyvä juttu. Juomat toimitettiin autollemme 30min ennen laivan saapumista Helsinkiin, joten siinä oli hyvin aikaa pakata juomat autoon. Automme oli parkkeerattu hieman eri paikkaan kuin muut autot, joten tilasta ei ollut pulaa. Tämä oli erittäin helppo tapa hankkia juomia, eikä tarvinnut roudata käsissä juuri mitään!

Nämä juomat tilasimme ennakkoon Eckerö Lineltä:

A le Coq x 4 laatikkoa á 11,50€
Sandels Beer x 4 laatikkoa á 12,20€
Hartwall Original Long Drink x 6 laatikkoa á 18,50€
Hartwall Cranberry Long Drink x 2 laatikkoa á 18,50€
Crowmoor Dry Apple x 5 laatikkoa á 14,90€
Rekorderlig mansikka-lime x 1 laatikko á 17,90€
Hennessy VSOP x 2 litran pulloa á 48€
JP Chenet Cabernet-Syrah x 1 kpl 5 litran hanapakkaus illaksi á 25€
JP Chenet Colombard Chardonnay x 1 kpl 5 litran hanapakkaus illaksi á 25€

Nämä juomat ostimme Tallinnan SuperAlkosta:

Devils rock riesling x 20 pulloa á 5,95€ (VAIHDOIMME VALKKARIMME TÄHÄN VALKKARIIN!)
Sprite x 1 laatikko á 12,72€
Coca-cola x 1 laatikko á 12,72€
Amarula x 2 litran pulloa á 14,25€

Nämä juomat ostamme muuton jälkeen Suomen Alkosta:

Dominio de Punctum Tempranillo x 20 pulloa á 9,56€
Yellowglen Pink x 12 pulloa á 9,99€

Yhteensä meillä meni siis häiden juomiin rahaa 965,22€. Tallinnan reissuun autolla meni 118€. Vieraita on noin 65, joten ainakaan juomien ei pitäisi loppua!

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Hääpuvun lyhentämisestä erittäin positiivisia kokemuksia

Reilu kuukausi sitten aloin metsästämään hyvää ompelimoa pk-seudulla, jolle veisin hääpukuni lyhennykseen. Laitoin tarjouspyyntöä pariinkin paikkaan ja lopulta mietin kahden paikan väliltä. Toinen oli keskustassa sijaitseva ompelimo, josta oli netissä paljon positiivisia kokemuksia. Hääpuvun lyhennys, jossa olisi 4 kerrosta, olisi maksanut heillä noin 80€. Toinen paikka oli ompelija Tapiolassa, joka tekisi työn noin 30-40€:lla, mutta tästä ei ollut mitään kokemuksia netissä. Vein pukuni edullisempaan paikkaan ja en voisi olla yhtään enempää tyytyväinen valintaani.

Vein pukuni Hilkalle Ompelupalvelu Laventeliin. Hilkka tekee ompelijan töitä normityönsä ohella omassa kotonaan. Hilkka on ihan super ihana nainen ja osaa asiansa mitä tulee vaatteiden korjauksiin. Hääpukuani lyhennettiin reilu 5cm ja kerroksia oli neljä. Pukuun tehtiin myös kolme pienempää korjausjuttua ja sain pukuni muokattuna viikossa ja hintaa tuli 40€! Ei siis todellakaan paha! Jätin puvunhakureissulla Hilkalle takkini, liivini ja fleecepuseroni vetoketjun vaihtoon, joten ei jäänyt hänen palveluidensa käyttö vain hääpukuun.

Vaikka muokkaukset sujuivat super hyvin, ei puvun sovitus muutoksien mittamista varten sujunutkaan niin hyvin. Sinä päivänä olin sattunut syömään tavallista vähemmän ruokaa ja kävin kahdella jumppatunnilla putkeen. Koska juomapulloni oli jäänyt työpisteelleni, join noiden kahden rankan tunnin aikana ihan muutaman kulauksen vettä. Ennen Hilkalle lähtöä söin kuitenkin pikaisesti yhden pasteijan. No, kun sain puvun päälle, alkoi minua hieman huippaamaan. En kuitenkaan sanonut asiasta mitään, kun ajattelin, että asia menisi ohi. No sitten lähti melkein jalat alta, joten minun oli pakko istuuntua sohvalle. Hilkka haki minulle appelsiinimehua ja kun sain lasin käteeni, minulla pimeni. Mehu kaatui onneksi sohvan päälliselle eikä hääpuvulleni, vaikka ei se ollut kovin kaukana.

Olin tietysti todella pahoillani asiasta ja hieman häkeltynyt koko tilanteesta, mutta Hilkka oli taas todella mukava ja ymmärtäväinen. Siinä sitten istuskelin hetken paikallani ja lähdin kotiin lepäämään. Loppuillan olinkin aivan veto pois.

Mitä tästä opimmekaan... Ei ole kovin hyvä yhtälö syödä päivän aikana noin 700 kcal ja kuluttaa jumpassa 800 kcal. Tarkoitushan oli syödä tuhdimmin illalla, mutta kroppa päätti toisin.

Mutta voin suositella lämpimästi kaikille morsiamille sekä muillekin Hilkan palveluita, koska mistään ette saa yhtä hyvää ja henkilökohtaista palvelua kuin täältä Tapiolasta :)

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Häiden juomat päätetty ja kohta myös haettu!

Päätimme viime viikonloppuna häidemme viinit, jei! Valkoviiniksi valitsimme jo aikaisemmin Zenato Soave Classicon ja punaviineissä päädyimme Alkon luomuviini Dominio de Punctum Tempranilloon, joka oli todella, todella hyvää. Taisin juoda sitä muutaman lasin; siis tuon valkoviinin lisäksi ;)

Aikaisemmin päätimme ottaa kuohuviiniksi Yellowglen Pinkin, jota olemme juoneet aika usein. Koska tätäkään ei saa laivalta tai Tallinnasta, kokeilimme eilen pikkupullon verran Freixenet Cordon Rosado Brutia, jota saisi Tallinnasta 3€ halvemmalla kuin Pinkiä. Tämä oli saanut jossain rosekuohuviinitestissä 4/5 pistettä, kun Pink oli saanut täydet pisteet. Mutta en saanut tätä alas kuin yhden kulauksen. Oli aika karmeaa. Joten pidättäydymme Pinkissä :)

Nyt lauantaina siis matkaamme Tallinnaan hakemaan juomia. Tarkoitus on hakea 4 laatikkoa siideriä (3 x kuiva päärynä ja 1 x makea esim. mansikka-lime tai foxy), olikohan se 8 laatikkoa kaljaa (kahta erillaista), lonkeroa 6 tai 7 laatikkoa, 1,5l konjakkia ja 1,5l amarulaa. Päädyimme ostamaan myös muutaman laatikon limua tölkeissä (cokis ja sprite tai fanta), koska on se vähän kivempi kuin limu 1,5l pulloissa. Viinit ja kuoharit haemme myöhemmin Alkosta.

Aloimme juomamäärien päättämisen jälkeen pohtimaan, että kuinka saamme juomat pysymään kylminä, kun tuo jääkaappitila on juhlapaikalla aika rajoitettua ja varmaan pitopalvelukin haluaa käyttää jääkaappia ruoalle. Tänään sitten googlasin kylmäkaappeja vuokraukseen ja löysin seuraavat nettisivut:

Juomalaitepalvelu, Siuntio

Yritys vuokraa sekä kylmäkaappia että kylmätynnyriä viikonlopuksi hintaan 40€+alv. Ei siis ollenkaan paha! Tässä vielä kuvat heidän laitteistaan, jotka on otettu heidän nettisivuiltaan.



torstai 14. maaliskuuta 2013

Viinipohdintaa



Lähdemme reilun viikon päästä hakemaan juomia häihin Tallinnasta ja viinien valitseminen onkin hankalampaa kuin kuvittelin. Emme ole kumpikaan kovia viinin lipittäjiä, joten tehtävä ei ollut alkuunkaan helppo meille. Itse maiston ensimmäistä kertaa punkkua reilu vuosi sitten ja sen jälkeen silloin tällöin olen juonut maistellut sitä. Ensimmäistä kertaa maistoin valkkaria blogimorsianten Ravintola Sipulin illanvietossa, jolloin totesin, että olen kuitenkin enemmän valkkarin perään kuin punaisen.

Sipulin jälkeisenä päivänä kävelinkin Alkoon ja hain pullon Italialaista valkoviiniä Zenato Soave Classicoa, joka oli lähinnä Sipulin mahtavaa valkoviiniä. Tätä sitten maisteltiin samana iltana ja kaikki vieraat ja kestitsijät pitivät siitä. Eli valkoviini on nyt päätetty, vaikka tähänkin tulokseen pääseminen tarvitsi monta keskustelua mikä on hyvä ja mikä ei. Mutta punaviini on vielä hakusessa ja pari varteenotettavaa vaihtoehtoa on tulossa maisteluun viikonloppuna.

Tässä vähän tietoa tuosta Zenato Soave Classicosta, jota siis saa Alkosta, mutta ei näillä näkymin Tallinnasta...



Kuiva, keskihapokas, päärynäinen, kevyen sitruksinen, hennon yrttinen; 9,99€

Tämän kanssa on ehdotettu saman tuottajan punaviiniä, Zenato Venato Rossoa.



Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makean kirsikkainen, kevyen luumuinen, mausteinen; 10,99€

Onko kenelläkään mielipiteitä tuosta punaviinistä tai osaisiko joku neuvoa, että mikä punaviini sopisi noutopöytään, kun menu näyttää tältä:

Lämminsavulohta & ruohosipulikermaviili
Paahdettuja, yrttimarinoituja punajuuria, pinjansiemeniä & vuohenjuustocreme
Ohueksi siivutettua, palvattua hirvenlihaa
Caesarsalaatti au naturel & grillattua kanaa
Vihersalaattikorit (sis. salaatti, kurkku, paprika, porkkana, retiisi) & talon salaattikastike
Varhaisperuna-kevätsipulisalaatti & savusiika-kaprismousse
Basilikamarinoituja kirsikkatomaatteja & helmimozzarellaa, tuoretta basilikaa
Lihapyörykät & minttutsatsiki
Maalaisleipä, pippurilevite & voi
***
Yrttimarinoitu paahtopaisti & chiantikastike
Parmesangratinoitu perunapaistos
Kasvispata Italian yrtein

Edit: Viikonloppuna pääsee maisteluun seuraavat kaksi punaviiniä, joiden pitäisi sopia noutopöytäruoalle:

Trapiche Pinot Noir Oak Cask
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, punaherukkainen, hennon yrttinen, tamminen; Alkossa 9,99€, Tallinnassa 7,99€



Dominio de Punctum Tempranillo
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makean marjainen, kevyen mansikkainen, hennon mausteinen; Alkossa 9,56€



Kaikki viinipullojen kuvat ovat sivuilta alko.fi

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Hakusessa hääkengät nro 2

Ostin noin vuosi sitten itselleni ihanat hääkengät, joita olen yrittänyt kovasti sisäänajaa siivouksen ja muiden kotiaskareiden yhteydessä. Koska olen kävellyt viimeiset 2,5 vuotta korottomilla kengillä, olen aivan varma, että hääpäivänä en pysty käyttämään koko päivää näitä korkkareita. Vaikka korkoa on vain 7cm, niin sekin saattaa olla pidemmän päälle liian paljon pikku rautaiselle nilkalleni.

Olen miettinyt, että en välttämättä haluaisi valkoisia ballerinoja, koska kun olen muutenkin ballerinojen suurkuluttaja, niin värillisille ballerinoille olisi muulloinkin käyttöä. Selailin Heppo.fi:n hääkenkävalikoimaa ja sieltä löytyikin yhdet aivan ihanat ballerinat, joissa oli sitä jotakin.

Jostain syystä ihastuin näihin kenkiin jo Tukholmassa, mutta heillä ei ollut omaa kokoani enää jäljellä. Ilokseni saatoin huomata, että Heppo.fi.stä niitä löytyisi. Ei ole kyllä aivan häidemme väriin sopivat, mutta mutta... Ei kait ne kengät niin paljon näkyisi sieltä hameen alta?

'
Kengät löytyvät täältä

Jos voisin käyttää isoja korkoja (jota joskus pystyin ja rakastin käyttää) hankkisin häihin ehdottomasti nämä korkkarit. Varsinkin kun ovat nyt tarjouksessa vähän yli 70€. Bling bling on vain niin minun juttuni. Huokaus! Mutta jos olette vailla esimerkiksi Menburin hääkorkkareita, niin niitä on nyt paljon -50% alessa Heppo.fi:ssä.


kengät löytyvät täältä

Kaikki postauksen kengät löytyvät osoitteesta Heppo.fi

Hääkuulumisia

Maanantaina saimme päätettyä häävalssimme, mutta haluan pitää sen salaisuutena viimeiseen asti. Mutta on meidän näköisemme kappale erittäin kauniilla sanoilla varustettuna. Ei välttis mikään tavallisin häävalssi, mutta kuitenkin aika tunnettu ;)Eilen tämä kappale sitten soikin koko päivän mielessäni...

Viikonloppuna kun risteilimme Tukholmaan, piipahdimme yhdessä hääliikkeessä katsomassa josko sieltä löytyisi pitsibolero tai hääkakunkoriste. Molempia sieltä löytyi, mutta mikään ei kuitenkaan lähtenyt mukaan. Lähes kaikissa boleroissa oli pitkät hihat, ja nimenomaan haluan lyhyet. Ja hääkakunkoristeita sulho ei kelpuuttanut, kun niissä oli samanlaiset kasvot sekä sulhasella että morsiamella. En itse tällaiseen kiinnittänyt huomiota, mutta hyvä, että sulhanen on jostain tarkka ;)

Sain myös viime viikolla lyötyä lukkoon hääkakkumme ja päädyimme sitruunamousse-vadelmamousse täytekakkuun, jonka päällä on vadelmia kiilteen alla ja reunoilla kermavaahtoa. Ei siis vastaa alkuperäistä ideaa, mutta maku voitti ulkonäön tässä kisassa. Ehkäpä joku kakkuihin erikoistunut liike olisi voinutkin saada meille haluamme jenkkityylisen kakun hyvällä päällikerrosmaulla höystettynä, mutta tässä tulee budjettimme vastaan. Kaikkea ei vain voi saada...

Muistatteko kun harmittelin hääkakunkoristeemme perään, kun tilaamani koriste oli liian iso ja kaunein hääkoriste oli liian kallis (50€)? Nyt löysin tuon saman ihanan koristeen suomalaisesta nettikaupasta hintaan 40€. Täytyypä kysäistä sulholta uudestaan, että josko nyt saisin tilata sen kun postikulujakaan ei menisi. Tuota koristetta löytyisi myös ulkomaisista kaupoista hintaan 25-30€, mutta useimmat eivät toimita Suomeen tai postikulut tulisivat kalliimmaksi kuin tuo 40€ suomalaisesta nettikaupasta.



Edit: Sulhaselta kysytty eilen tuosta 40€ hintaisesta koristeesta ja oli kuulemma edelleen liian kallis... Höh!

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hääkuvat hevosen kanssa

Sain viime viikolla sovittua ystäväni kanssa, että saan lainata hänen hevostaan hääkuviin häiden jälkeen. Hevoset kun ovat kuuluneet elämääni jo pienestä pitäen, niin haluan kuvia hääpuku päällä hevosen kanssa virallisten kuvien lisäksi. Suunnittelimme ottavamme nämä kuvat joskus toukokuun lopulla/kesäkuun alussa, kun pellot ja kukat alkavat kukkimaan kunnolla ja värit ovat mitä mahtavimmat. Sulhollekin on kerrottu asiasta ja tottakai haluan hänetkin mukaan kuviin, vaikka hänelle tämä ei olisikaan mikään must juttu. Mutta mitä sitä ei tekisikään tuoreen vaimonsa hyväksi? Tässä vähän fiilistelykuvia:

















keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Alusvaatteet hankittu

Ostin maanantaina alusvaatteet puvun alle, jei! Minulla oli suunnitelmissa käydä kaasoni kanssa katsastamassa keskustan vaihtoehdot, mutta koska maanantaina oli luppoaikaa, pistäydyin Ison Omenan Funky Ladyssä ja Sellon Changella. Varsinkin kun tiedossa oli keskiviikkona (tänään) puvun sovitus kaaso S:n kanssa, pitihän sinne saada istuvat alusvaatteet alle.

Funky Ladyssa kokeilin kahta eri liiviä, hääblogeissakin kehuttua Wonderbran Ultimate Strapless Lacea ja sellaista pitsiliiviä. Molemmat istuivat todella hyvin, mutta en kuitenkaan ottanut kumpaakaan, koska minua hieman hirvitti hinnat. Wonderbra oli ~70e ja pitsiliivit ~90e. Tässä kohtaa en kuitenkaan haluaisi pihistellä, koska hyvillä alusvaatteilla saa ihmeitä aikaan.



No suuntasin sitten Changeen. Siellä kokeilin paria eri liiviä, mutta ne eivät oikein säväyttäneet. Sitten kokeilin yhtä korsettia, joka tuntui todella hyvältä päällä. Hintaa oli "mukavat" 110e, mutta 10% kantisalennuksen jälkeen sille jäi hintaa alle satku. Hieman liikaa, mutta se istui niin hyvin ja oli todella häämainen ja romanttinen.



Illalla kokeilin sitä kotona sulhon ollessa salilla ja rintojen ulkosyrjille jäi kunnon painaumat kaarituista. Tässä vaiheessa mieleeni hiipi pelko siitä, että ostin liian pienen korsetin ja että nyt menetin turhan takia satasen. Alusvaatteilla kun ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Ilta, yö, aamu ja seuraava päiväkin meni siihen kun murehdin tätä asiaa. Laitoin heti aamulla Changelle viestiä asiasta ja he pyysivät minua käymään paikan päällä, jotta voisivat varmistaa koon vielä toisen myyjän kanssa.

Mukaani lähti myös ystäväni, joka on työskennellyt ennen Changella. Sekä hän, että myyjätär totesivat koon todella hyväksi, joten tulimme siihen tulokseen, että liiviä pitää vain nyt pitää ennen häitä, koska useimmat uudet liivit painavat aina jostain kohtaa. Voin siis huokaista helpoituksesta.

Mutta, mutta... Mieltäni jäi kaivelemaan nuo todella hyvin istuvat Wonderbrat, joten tilasin ne sitten eilen Ellokselta, kun olivat tarjouksessa 45e! Nämä tulevat siis muuhun käyttöön kuin häihin. Mutta jos nyt sattuisi käymään niin ikävästi, että tuo korsetti painaisi vielä parin kuukauden päästäkin ja mikään taivuttelu, koekäyttö tai pumpulit eivät auttaisi, Wonderbrat saisivat pelastaa hääpäivän :)

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Palaveri pitopalvelun kanssa

Kävimme perjantaina pitopalvelumme Gourmanden luona maistelemassa ruokia ja sopimassa monista eri asioista. Eniten taisimme odottaa kakkujen maistelua, koska olimme tilanneet etukäteen kaksi maistelukakkua. Saimme niin moneen avoimeen kysymykseen vastaukset, joten nyt olemme taas paljon viisaampia kuinka hääpäivämme tulee sujumaan.

Pitopalvelulla oli yhdet häät lauantaina, joten saimme maistella heidän häämenuustaan ruokia. Tai itse maistelin kahta ruokaa ja sulho söi sitten loput; nirso kun olen. Sulho kehui tarjoilut maasta taivaisiin, joten eiköhän häissämme ruoka tule olemaan yhtä hyvää. Menu lyötiin lukkoon yhdellä pikku muutoksella, joten jo vuosi sitten päättämämme menu kuulosti vieläkin todella maittavalta ja tarpeeksi laajalta jokaisen vieraan (ja morsiamen) makuun. Meillä tulee olemaan tavallista enemmän kasvisruokia, kuitenkaan lihaa ja kalaa unohtamatta.



Pitopalvelun henkilö laski meille juomamäärätkin, joten nyt ei tarvitse sitäkään arpoa kun menemme hakemaan juomia Tallinnasta kolmen viikon kuluttua. Tiedämme myös kuinka monta tarjoilijaa häissämme on, kuinka juomapuoli (kaadot ja täytöt) hoidetaan, miten bändi saa ruokaa ja tärkeimpänä varmaankin se, että mitä pöydissä on valmiina ja mitä haetaan buffetista. Pöytään tulee siis valmiiksi aterimet, vesilasi ja kaksi viinilasia, joista punaviinille varattu lasi on isompi.



Pitopalvelu kävi läpi myös alustavan aikataulumme, josta kävi selväksi, että olimme varanneet aikaa kirkolta juhlapaikalle siirtymiseen ehkä hiukan liikaa aikaa. Joten aikatauluja muuteltiin vähän, mutta edelleenkään ne eivät ole liian tiukat, jolloin on varaa odottamattomiin muutoksiin.

Sitten niihin hääkakkuihin. Meille oli tehty valmiiksi kaksi sokerikuorrutettua hääkakkua fuksianvärisellä satiininauhalla ja kakut näyttivät justiinsa eikä melkein siltä, mitä toivoinkin. Ainoastaan timantit puuttuivat. Palaverin jälkeen kurvasimme sulhon äidin ja hänen miehensä luo maistamaan niitä. Valitettavasti kakut eivät olleet niin hyviä kuin miltä ne näyttivät. Sokerikuorrutekerros oli meille jokaiselle vähän liikaa, eikä raikas täyte (sitruuna-vadelma) sitä pelastanut. Taisi jokaiselta jäädä tuo kuorrute syömättä, enkä todellakaan haluaisi nähdä sellaista näkyä häissämme.


Tämä jää saamatta...

Pohdintojen jälkeen päädyimme siihen, että tilaamme häihimme kermakakun, jossa on sisällä tuo sitruuna-vadelma mousse. Päälle toiveena olisi saada valkosuklaakuorrute ja reunoille sitten kermavaahtoa. Kyllä tämä ainakin juustokakun voittaa, koska meille (minulle) juustokakku on niin arkinen juttu. Sitä kun tulee tehtyä jokaiseen juhlaan, jota kestitsen. Eli taitaa jäädä nuo sokeritimantit ja satiininauhat saamatta, mutta mielummin se maku kuin näkö. Eihän se kakku kerkeä olemaan esillä kuin hetken, ennen kuin se tuhotaan.


Ja tämäntyyppistä saadaan.

Kaasoni tulee käymään meillä keskiviikkona ja silloin kokeilen pukuani :) Hiukan jännittää! Edellisestä kerrasta on varmasti yli puoli vuotta. Kilojakin on lähtenyt 5, joten eiköhän se istu eritavalla kuin viimeksi (toivotaan ainakin). Ensi viikolla puku lähtee lyhennettäväksi, joten jos se jostain syystä ei menisi vieläkään kunnolla kiinni, pitää pyytää ompelijaa tekemään pukuun pieniä muutoksia. Toivottavasti niitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä!