tiistai 8. tammikuuta 2013

Herkkubuffetin karkkivarastoa täydennetty

Ostin kesällä valmiiksi kaksi isoa pussia vaaleanpunaisia sydänvaahtokarkkeja herkkubuffettia varten ja ihmeellistä kyllä, ne ovat edelleen kaapissa avaamattomina. Normaalisti meillä ei säily mikään herkku, varsinkin jos olen kieltänyt itseltäni niiden syömisen, niin houkutus on kaksi kertaa pahempi!

Äitini osti meille joulun jälkeen 10 rasiaa Fazerin kääreellisiä karkkeja kun ne olivat kaupassa -50%. Rasioiden päiväykset olivat vasta elo/syyskuussa, joten toukokuussa ovat vielä priimatavaraa. Nyt meiltä siis löytyy myös yli 3kg dumleja, marianneja, geishoja... NAMS!


Meiltä siis löytyy nyt vaahtiksia että suklaanamuja ja tarkoitus on hankkia vielä jotain kovia hedelmäkarkkeja. Pitääkin päästä käymään jossain vaiheessa siellä Heinon tukussa katsastamassa heidän valikoimansa.

Mietintämyssyssä on nyt sellainen kysymys, että laitetaanko nuo karkit esille heti kun vieraat saapuvat vai avataanko herkkubuffet vasta hääkakun yhteydessä? Molemmissa on tietysti hyvät ja huonot puolensa. Jos laitetaan herkkubuffet auki heti alkuun, niin tuleeko ihmisille sokeriähky ennen normaalia ruokaa, joka on luultavasti aika alussa hääjuhlaa? Toisaalta olisi kiva, kun olisi jotain naposteltavaa kirkon jälkeen. Itse ainakin pidin yksissä häissä siitä, että juhlapaikalla oli karkkeja kun saavuimme sisään, mutta toisaalta silloin tarjolla oli vain yhtä laatua, jolloin suuren suuri karkkihimo ei iskenyt kunnolla. Jos tarjolla olisi niinkin montaa eri laatua kuin meillä, niin voivatko vieraat tyytyä vain pariin? Toisaalta karkkeja on varattu niin paljon (tai ainakin tuntuu siltä), että vaikka ne laittaisi heti alkuun esille, niin kyllä niitä riittäisi myös illallekin.


Toisaalta olisi parempi laittaa nuo karkit esille vasta hääkakun aikoihin, koska silloin olisi lupa mässäillä ;) Mutta jos tuon herkkubuffetin vasta avaa silloin, niin ovatko ihmiset sitten koko illan karkkihumalassa kun tuo buffetti on ajateltu sijoittaa tanssilattian viereen? Jos herkkuja saisi mässäillä koko illan, niin ehkä kerralla ei tulisi vedettyä niin paljoa... Tämä pohdinta alkaa kuulostaa siltä, miten ajattelen itseni käyttäytyvän pöydän ääressä, joka on täynnä herkkuja ;) Vieraat varmaan osaavat hillitä itsenä paremmin kuin minä :D


Buffettiin olisi tarkoitus laittaa myös jotain muutakin hyvää kuin vain karkkeja kuten kakkutikkareita, pikkuleipiä tai muffinsseja. Olisiko siinä mitään ideaa, että karkkeja olisi saatavilla heti alusta alkaen ja nuo muut herkut laittaisi esiin vasta kakkutarjoilun yhteydessä?


EDIT: Päätin, että laitamme tuon herkkubuffetin pystyyn heti alusta alkaen, koska olen suunnitellut sen osaksi juhlapaikan koristelua. Näin ei tarvitse sitten kesken juhlien pistää sitä pystyyn tai peittää jollakin, koska pöytä sijaitsee siinä isossa salissa, jossa syödään ja tanssitaan. Ihmiset osaavat varmasti ottaa siitä sen verran herkkuja, että ruokaakin mahtuu masuun ;) Problem solved!

4 kommenttia:

  1. Olen ollut eri häissä, joissa karkkibuffet toteutettu. Yksissä buffet oli peitetty lakanalla ja se avattiin vasta kakunleikkauksen aikaan.

    Toisissa häissä buffet oli tavallaan tarjoilla kokoajan, vaikka siitä ei mainittu kuin vasta kahvin yhteydessä. Jonkin verran ihmisiä kävi ennen käskyä sieltä napsimassa, mutta suurin osa vasta kun asiasta mainittiin.

    Jotenkin ajattelisi, että ei ne vieraat itseään ähkyyn syö karkista, vaikka buffetti oisi olemassa heti juhliin saavuttua.
    Voihan siihen askarrella kyltin, että herkkubuffet aukeaa klo. sejase. :)

    VastaaPoista
  2. Me laitoimme kaikkiin pöytiin ihan pienet karkkikulhot jo kattauksen yhteydessä. Näin kun vieraat saapuivat ripotellen ja odottelivat hääparia, sai siitä napata vähän verensokerin kohotusta. Itse karkkibuffet laitettiin paikalleen vasta kahvin kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Tuskinpa aikuiset ihmiset mässäävät juhlissa karkkia sokerihumalaan asti... :)

    VastaaPoista
  4. Tää tuleva morsian suuntaa huomenna karkkiostoksille ja yrittää piilottaa ostokset jonnekkin todella hyvään piiloo, ettei meidän perheen pahempi herkkupeppu pääsee napostelemaan karkkeja ennen hääpäivää :D eipä käyny mielessä ostaa karkkeja nyt pyörivistä aleista. kiitti siis vinkistä ;)
    mä oon kans sitä mieltä et aikuiset osaa kyllä hillitä itteään ennen ruokailua ja välttää herkkuöverit ;)

    VastaaPoista