maanantai 6. toukokuuta 2013

Raamatunluku häissämme

Kirkossa J:n serkku lukee meille kohdan Raamatusta, joka menee näin:

Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtiavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen lempeyteen ja kärsivällisyyteen.
Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisi moittimiseen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin.
Mutta kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus, sillä se tekee kaiken täydelliseksi.
Kol.3:12-14


Minusta tämä oli ihana teksti Uudesta Testamentista ja vähän vaihtelua usko, toivo, rakkaus kohtaan.

3 kommenttia:

  1. Oliko noita paljon vaihtoehtoja mistä valita? Mua jotenkin ahdistaa koko raamatunluku. Vaikka kirkkoon kuulunkin, niin jotenki tuollaiset jumalansanat (vai miten niitä kehtais kutsua), tuo mulle mieleen vain lukuiset hautajaiset joissa lapsena ja nuorena (aikuisenakin) oon joutunut käymään. Vaikka sisältö ois kaunis, se pelkkä raamatullinen muoto saa vähän semmosen ankeen fiiliksen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekään ei haluttu kauhean Jumala, Jeesus vivahteista tekstiä ja useimmissa kohdissa puhuttiin kuolemasta, joka tuntuisi noin iloisessa hetkessä jotenkin todella oudolta.

      Katsoimme noita raamattu tekstejä alla olevista kahdesta nettiosoitteesta. Toivottavasti löydätte sopivan kohdan teille!

      http://keskustelu.amoriini.com/viewtopic.php?t=2046

      http://sinunikuisesti.blogspot.fi/2013/04/raamatunkohta.html

      Poista
    2. Toivotaan. Kiitos linkeistä :)

      Poista