maanantai 4. maaliskuuta 2013

Palaveri pitopalvelun kanssa

Kävimme perjantaina pitopalvelumme Gourmanden luona maistelemassa ruokia ja sopimassa monista eri asioista. Eniten taisimme odottaa kakkujen maistelua, koska olimme tilanneet etukäteen kaksi maistelukakkua. Saimme niin moneen avoimeen kysymykseen vastaukset, joten nyt olemme taas paljon viisaampia kuinka hääpäivämme tulee sujumaan.

Pitopalvelulla oli yhdet häät lauantaina, joten saimme maistella heidän häämenuustaan ruokia. Tai itse maistelin kahta ruokaa ja sulho söi sitten loput; nirso kun olen. Sulho kehui tarjoilut maasta taivaisiin, joten eiköhän häissämme ruoka tule olemaan yhtä hyvää. Menu lyötiin lukkoon yhdellä pikku muutoksella, joten jo vuosi sitten päättämämme menu kuulosti vieläkin todella maittavalta ja tarpeeksi laajalta jokaisen vieraan (ja morsiamen) makuun. Meillä tulee olemaan tavallista enemmän kasvisruokia, kuitenkaan lihaa ja kalaa unohtamatta.



Pitopalvelun henkilö laski meille juomamäärätkin, joten nyt ei tarvitse sitäkään arpoa kun menemme hakemaan juomia Tallinnasta kolmen viikon kuluttua. Tiedämme myös kuinka monta tarjoilijaa häissämme on, kuinka juomapuoli (kaadot ja täytöt) hoidetaan, miten bändi saa ruokaa ja tärkeimpänä varmaankin se, että mitä pöydissä on valmiina ja mitä haetaan buffetista. Pöytään tulee siis valmiiksi aterimet, vesilasi ja kaksi viinilasia, joista punaviinille varattu lasi on isompi.



Pitopalvelu kävi läpi myös alustavan aikataulumme, josta kävi selväksi, että olimme varanneet aikaa kirkolta juhlapaikalle siirtymiseen ehkä hiukan liikaa aikaa. Joten aikatauluja muuteltiin vähän, mutta edelleenkään ne eivät ole liian tiukat, jolloin on varaa odottamattomiin muutoksiin.

Sitten niihin hääkakkuihin. Meille oli tehty valmiiksi kaksi sokerikuorrutettua hääkakkua fuksianvärisellä satiininauhalla ja kakut näyttivät justiinsa eikä melkein siltä, mitä toivoinkin. Ainoastaan timantit puuttuivat. Palaverin jälkeen kurvasimme sulhon äidin ja hänen miehensä luo maistamaan niitä. Valitettavasti kakut eivät olleet niin hyviä kuin miltä ne näyttivät. Sokerikuorrutekerros oli meille jokaiselle vähän liikaa, eikä raikas täyte (sitruuna-vadelma) sitä pelastanut. Taisi jokaiselta jäädä tuo kuorrute syömättä, enkä todellakaan haluaisi nähdä sellaista näkyä häissämme.


Tämä jää saamatta...

Pohdintojen jälkeen päädyimme siihen, että tilaamme häihimme kermakakun, jossa on sisällä tuo sitruuna-vadelma mousse. Päälle toiveena olisi saada valkosuklaakuorrute ja reunoille sitten kermavaahtoa. Kyllä tämä ainakin juustokakun voittaa, koska meille (minulle) juustokakku on niin arkinen juttu. Sitä kun tulee tehtyä jokaiseen juhlaan, jota kestitsen. Eli taitaa jäädä nuo sokeritimantit ja satiininauhat saamatta, mutta mielummin se maku kuin näkö. Eihän se kakku kerkeä olemaan esillä kuin hetken, ennen kuin se tuhotaan.


Ja tämäntyyppistä saadaan.

Kaasoni tulee käymään meillä keskiviikkona ja silloin kokeilen pukuani :) Hiukan jännittää! Edellisestä kerrasta on varmasti yli puoli vuotta. Kilojakin on lähtenyt 5, joten eiköhän se istu eritavalla kuin viimeksi (toivotaan ainakin). Ensi viikolla puku lähtee lyhennettäväksi, joten jos se jostain syystä ei menisi vieläkään kunnolla kiinni, pitää pyytää ompelijaa tekemään pukuun pieniä muutoksia. Toivottavasti niitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä!

1 kommentti:

  1. Mullakin on puvun sovitus ens viikolla, ja ikävä kyllä niitä kiloja ei oo lähtenyt, vaan tullu lisää puvun oston jälkeen :/ Mut onneks on nyöritys ja aikaa vielä 4,5kk häihin niin ehtii vielä tehä itelleen jotain :D

    Toi satiininauhanen kakku on tosi hieno, mut mä en kans tykkää niistä kuorrutteista.. Siitä syystä mekin päädytään ihan erilaiseen kakkuun nyt kuitenki :)

    VastaaPoista