maanantai 5. maaliskuuta 2012

Häiden budjettilaskelma ja ihania keväthääkuvia


Kirjoitin viime vuoden elokuussa postauksen koskien häiden budjettia. Nyt kun raha-asioita pitää oikeasti miettiä, niin ajattelin tehdä uuden kirjoituksen aiheesta, jonka aijon esitellä myös sulhaselle. Tässä siis budjetti, jossa osa kohdista on hyvin tiedossa ja osan luku on vain heitetty ilmaan, koska en ole kerennyt tutustumaan kunnolla tarjontaan (esim. miehen asu, kukat...).

Hääpuku: Ostettu elokuussa 2011 50% alennusmyynnistä hintaan 450€
Juhlapaikka: Björkhem pe-su 700€ tai Seutulan VPK 550€
Sormus: Mietitään nyt kahden sormuksen väliltä. Molemmista saa -20% alennusta ja edullisemmalle (0,30 karaattia) jäisi hintaa 632€ ja kalliimmaalle (0,75 karaattia) 1432€
Pitopalvelu: Kinkerikokkeja olen miettinyt, kun heidän tarjoilunsa äitini häissä oli todella hyvä. Häämessuilla heidän tarjouksensa (sisälsi mm. tarjoilijat ja kakun) maksoi muistaakseni noin 35€/hlö. Eli jos vieraita on 70, niin pitopalvelu tulisi maksamaan pyöreästi 2500€. Ystäväni polttareissa käyttämämme Pore Catering teki kyllä minuun niin suuren vaikutuksen, että taisi Kinkerikokit saada kilpailijan ;) Heidän menujen hinnoista minulla ei ole tietoa, mutta polttarimenumme oli EDULLINEN!
Alkoholitarjoilu: Tämä summa tulee täysin lonkalta, mutta yli 500€ haettuna Virosta
Hääkuvaus: Minulla on paljon valokuvaajatuttuja, joten tässä summasta voisi jopa säästää. Mutta ehkä tähänkin on hyvä varata noin 500€
Kukat: 300€ , mutta toivon kovasti, että saisin kimput ja pöytäkoristeet tehtyä itse jonkun kukkapenkin avustuksella ;)
Bändi: 800-1000€. Viime viikonlopun häissä esiintyi todella hyvä kolmen miehen bändi Kauniaisista ja me molemmat tykästyttiin heihin. Heidän taksansa oli kuulemma 1000€ eli tuota luokkaa se tulisi olemaan, jos päädytään bändiin (eiköhän).
Kampaus ja meikki: 200€
Häämatka: 2000€ (en kyllä tiedä riittääkö...)
Kaikki muu krääsä ja pikkutilpehööri: 1000€


Ilman häämatkaa häihin kuluva summa on mielestäni siedettävä (laskin hinnan kalliimmalla juhlapaikalla ja kalliimmalla sormuksella) eli lähemmäs 8500€. Korjailin summia hieman ylöspäin juomien, hääkampauksen ja meikin, valokuvauksen ja muun tilpehöörin osalta, kiitos ihanan kommentoijan (lukekaa kommentti!). Tästä sitä huomaa, että kun ei ole ihan perillä kaikista summista, niin asioista enemmän tietävä lukija voi palauttaa minut maantasalle, ja muistuttaa, että budjetti KANNATTAA laskea yläkanttiin, että ei tule yllätyksiä ;) Mutta onhan tuo 8500€ paljon, mutta olen sitä mieltä, että mitä aikaisemmin aloittaa järjestelyt, niin sitä halvemmalla pääsee.


Esimerkiksi sormuksesta saatava 20% alennuskuponki on Häämessuilta ja kannattaahan tuo käyttää, kun olen niin varma millaisen sormuksen haluan. Sormusten hinnat yleensä nousevat pari kertaa vuodessa, eli nyt kannattaa oikeasti ostaa. Tässä mainittakoon, että maksoimme kihlasormuksestani tammikuussa 2011 muistaakseni 450€ ja silloin sormus oli -50% alennuksessa. Eli alkuperäinen hinta oli 900€. Nyt löysin täysin saman sormuksen ja hintaa sillä oli mukavat 1290€!



Haluan olla senkin takia ajoissa liikkeellä, että saadaan sitten kaikki haluamamme jutut eikä tarvitsisi tehdä kompromissejä (paitsi hintojen kanssa). Huomasin esimerkiksi, että Björkhemin kaikki vuoden 2012 viikonloput on jo varattu. Ja varmasti heillä on jo monta vuoden 2013 viikonloppua jo täynnä.


Mutta näytän tuon budjettihahmotelman tänään sulhaselle, niin katsotaan millaista kommenttia sieltä tulee :)

5 kommenttia:

  1. Muutaman vinkin heittäisin tuohon budjettiin ihan varmuuden vuoksi. Itse koen aina, ettei vara venettä kaada ja heitän budjetitkin siksi aina hiukan yläkanttiin. :) Alkoholitarjoilusta ei itselläni ole henk.koht. kokemusta, mutta olen kuullut, että monella on mennyt Virossa monta sataa juomiin. Riippuu tietenkin vierasmäärästä ja alkoholitarjoilusta, mutta vähänkään isommissa häissä jo viineistä kertyy aika kohtalainen summa.

    Meillä on kaksi "parempaa harrastajaa" kuvaamassa koko päivän dokumentaarisesti sekä potretit. Hintaa tulee 750 euroa ja he ovat meidän kavereita. Potretit varmasti irtoavat tuohon 250 euroon, mutta dokumentaariseen kuvaukseen täytyy kenties varata enemmän, vaikka kaverin saisikin kuvaamaan.

    Hääkampausta ja meikkausta en ole nähnyt ainakaan täällä Turun seudulla missään alle 200 euron, jos koekampaus ja koemeikki ovat sisältyneet hintaan. Tämä tieto on toki vain näiltä seuduilta. Jos lähipiirissä on kampaaja- ja meikkaajatuttuja, niin sitten toki on eri homma. :)

    En tiedä kuinka tarkka tämän budjetin on tarkoitus olla, mutta kannattaa erikseen lisätä kutsut, menut yms paperituotteet, alusvaatteet ja asusteet, kuljetukset, sulhasen puku ja hääyö mukaan budjettiin mahdollisimman tarkasti. Kaksikymppiä siellä ja viisikymppiä täällä nostavat kokonaiskustannuksia harmillisen vikkelään. :/

    Tulipa pikkutarkka kilometrisepustus, mutta toivottavasti tästä oli jotain vinkkiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpunen vastauksestasi! Korjailin noita summia hieman ylöspäin, koska on kyllä totta, että kannattaa mielummin laskea budjetti mielummin yläkanttiin kuin alakanttiin. Nyt sitä huomaa, että olen vielä ihan alkutekijöissä häiden järjestämisen kanssa, vaikka puku, kengät, huntu ja korut on jo hankittu ;)

      Poista
  2. Onko teillä muuten tuossa pitopalvelussa huomioitu jo liinat, iltapala ja kakku?

    Meillä meni alkoholiin todella paljon rahaa, eli se on kyllä yllättävä menoerä. Veikkaisinpa että ilman tarkkaa laskemista noin 1500 €. Meillä oli sadan hengen häät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tanja ja onnea vielä kerran!

      Tuossa pitopalvelun tarjoushinnassa oli mukana liinat, servetit, iltapala ja kakku. Eli on kyllä oikeasti edullinen pitopalvelu pk-seudulla. Tuo tarjous oli vain messuilla, joten kun sitä ei silloin varattu, niin on varmaankin muutaman euron kalliimpi.

      Mutta iso HUI, jos juomiin saa menemään noin paljon. Toisaalta meillä on melkein puolet vähemmän vieraita, mutta ehkä tuokin summa sitten tarkentuu lähempänä häitä.

      Ja lempikampaajallani (Dolce Vita, Helsingin keskusta) näyttäisi olevan hääkampaus ja koekampaus 120-250€ ja jos laitatan vain "perus" nutturan, niin tuskimpa tulee maksamaan tuota maksimisummaa. Siihen sitten vielä meikki, mutta siitä tuskin tulee mitään megakallista.

      Mutta kiitos vinkeistä sinnekin päin :)

      Poista
  3. Niin joo! Tosta hääkampauksesta ja meikistä. Itselläni kampaus koekampauksineen maksoi 89 € ja meikki 65 €.

    VastaaPoista