maanantai 16. toukokuuta 2011

Ding, Dong!

Heippa taas kaikki lukijat! Nyt on ensimmäiset tämän vuoden häät koettu ja super kivaa oli! Todella kaunis morsian ja juhlat olivat todella onnistuneet. Minulla oli vähän valinnanvaikeus pukuni kanssa, mutta juhliin sopiva puku löytyi kuitenkin!

Kun oma hääpäiväni vihdoin koittaa, haluan että mieheni näkee pukuni ensimmäistä kertaa vasta alttarilla. Siksi olenkin evännyt häneltä pääsyn tänne blogiin, koska täältä hän saisi ehkä vähän vihiä siihen, millainen on unelmapukuni :) Ja vaikka hän ei tänne pääsisi urkkimaan, niin eiköhän hänelle ole muodostunut jo vuosien saatossa hyvä kuva siitä millaisen puvun haluan.

Mutta viime häiden jälkeen tuli pohdittua sitä, mitä haluan päälleni (kirjaimellisesti) kun astun kirkosta ulos ensimmäistä kertaa avioparina. Olen kuullut, että joissakin kirkoissa riisin heittäminen on kielletty lintujen takia, mutta en välttämättä halua riisiä. Riisinheiton jälkeen kaaso saisi sitten poimia niitä vaikka mistä ja emme ehkä halua näyttää kahdelta apinalta ;)

Tässä hääohjelmia katsellessani olen saanut oikein hyviä vaihtoehtoja riisinheitolle. Tähän mennessä olen tykästynyt eniten ilmapallojen lähettämiseen taivaalle. Jos kaikki saisi sellaiset sydämmenmuotoiset pallot, niin se näyttäisi todella kivalle. Eikä niitä palloja nyt ihan älyttömästi menisi, kun häävieraita on ehkä noin 60-70.



Toinen kiva olisi saippuakuplat. Mutta onkohan se vähän tylsä? Ainakin aurinkoisella säällä tämä vaihtoehto näyttäisi todella kauniilta, mutta sateella tästä tuskin tulisi mitään. Mutta kuvanlaisia ihania kuplapulloja myydään vaikka minkälaisia ja näistä saisi ainakin tuunattua oman häiden näköiset!



Kolmas kiva vaihtoehto olisi kyyhkysten päästä ilmaan kirkon portailla. Tämän idean bongasin Neljät Häät -ohjelmasta, joka pyörii tv:ssä tällä hetkellä. Kiva idea (ehkä kallis?), mutta voi sitä kauhistusta, jos ne linnut kakkisi valkoiselle puvulle! Ehkä tämä idea jätetään vain ihailutasolle. Mutta jos joku kiinnostui näistä kyyhkyistä, niin Amoriini nettisivuston mukaan Suomessa on jo joitain kyykyspalveluita, jotka tarjoavat kyyhkyjä häihin!



Tuleeko teillä muita ideoita mieleen?

Tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen innostuin googlaamaan noista hääkyyhkyistä lisää. Naimisiin.infon nettisivuilta löysin tällaisen tekstin, joka on kylläkin vuodelta 2006, mutta näyttäisi kyyhkypalvelu vielä toimivan Suomessa. Eli tässä viittaus tekstiin:

Meille on tulossa heinäkuiseen hääjuhlaan hääkyyhkyjen vapautus. Toimii näin: ota ensin yhteyttä Jyväskyläläiseen kirjekyyhkyjen kasvattajaan Jukka Puroon. Kyyhkyjen vapautus pitää käydä harjoittelemassa Jyväskylässä kerran. Sitten kyyhkyt matkaavat koreissa noudettuna juhlapaikalle ja vapautuksen jälkeen lentävät suoraan takaisin Jyväskylään.

Kyyhkyt matkaavat kotiinsa jalassaan pieni kotelo, johon me sulhon kanssa kirjoitamme viestit toisillemme. Kasvatta lähettää ne sitten meille tekstiviesteillä kun kyyhkyt ovat kotona. Kyyhkyt lentävät parhaimmillaan Helsingistä ja Rovaniemeltä, joten matka ei ole ongelma. Ohjelmanumero kannattaa kuitenkin pitää yllätyksenä, sillä jos esim sataa rajusti, kyyhkyjä ei voi vapauttaa (tutka ei linnuilla toimi varmuudella sateella). Tosin sateen lakatessa ne voi vapauttaa vaikka juhlapaikalla. Kauneinta on kun kyyhkyt kaartelevet vieraiden yllä hetken (hakien tutkallaan suunnan kohti Jyväskylää). Muutaman tunnin kuluttua saamme viestit toisiltamme. Kyyhkyt ovat palanneet kotiin yhdessä...parina!

Niin ja hinnasta. Pari valkeita kyyhkyjä kustantaa 100 e. Mikäli kyyhkyjä ei sateen takia voi vapauttaa, ei pidä maksaa mitään.


Tässä vielä linkki Jukan nettisivuille: http://www.riekko.fi/haakyyhkyt/

1 kommentti:

  1. Ilmapallot on mukava idea, mutta sitten kun ne tulee alas...syntyy muovijätettä :(
    Miten jos taivaalle lähetetään sellaisia palavia lyhtyjä (taikkulandiassa tekevät sellaista), mutta tuo ehkä voisi olla sitten illalla...

    VastaaPoista