tiistai 31. heinäkuuta 2012

New Yorkin ostokset

Olimme kesälomamme ekan viikon New Yorkissa sulhasen kanssa. Reissu oli aivan ihana ja olemme taas monta kokemusta rikkaampia. Tarkoituksenani oli löytää reissulta hiuskoriste (kampamainen), Victoria's Secretin häämallistosta joku kiva juttu, häälaukku sekä mahdollisesti myös bolero. Olin katsellut netistä jo paljon USA:n hius- ja laukkuvalikoimaa ja lähdin metsästysreissulleni todella toiveikkaana.

Mutta mitäs sitten kävikään! Aloitetaan vaikka Victoria's Secretistä. Olin kuolannut netistä valkoista hupparia, satiinista aamutakkia ja t-paitaa, joissa luki strassikirjaimilla "Bride". Kävimme varmaankin 5 liikettä läpi ja yhdessäkään ei ollut mitään Bridal mallistoon liittyvääkään. Ja missään liikkeessä ei tiedetty mistä niitä edes saisi. Turvauduimme hotellimme nettiin ja kirjoitimme ylös loppujenkin Manhattanin liikkeiden yhteystiedot. Taas kierrettiin muutama liike ja yhdestä löydettiinkin sitten alushousuja Bride tekstillä. Ne eivät kuitenkaan sytyttäneet, joten jatkoimme matkaa viimeiseen mahdolliseen liikkeeseen.

Sieltä sitten löysimme hihattomia toppeja, alushousuja pepun päällä olevalla hunnulla varustettuna sekä niitä aamutakkeja! Kokeilin niitä toppeja, mutta koska kangas tuntui jotenkin huonolaatuiselta, jätin sen ostamatta. Kuten jätin alushousutkin sekä kylpytakin. Se olisi ollut kyllä niin ylellinen, mutta sitten järkeilin, olisiko sille oikeasti käyttöä. Se päällä kun ei voi mennä kampaajalle ja talvellakaan sille ei ole käyttöä kun olen pehmoisten ja pörröisten kylpytakkien suurkuluttaja. Jos siellä olisi ollut se huppari, niin sen olisin varmasti ottanut mukaani. Liikkeestä lähti kuitenkin mukaani yksi alusasukerrasto sekä bikinit.

Tämän olisin mieluusti ottanut, mutta en sitten saanut sitä!


Mutta voisihan tuollaisen hupparin tehdä itsekin? Ostaisi vain valkoisen hupparin, silitettäviä strassihelmiä ja askartelisi itse bride hupparin. Siihen voisi laittaa vaikka vielä sydämmen pinkeillä strasseilla ja päivänkin. Ja kuinka kiva olisi askarrella samanlaiset kaasoille vaikka pinkkeihin huppareihin, tietysti vähän eri tekstillä :)

Sitten hiuskorun metsästykseen, joka oli varmasti vieläkin isompi metsästys kuin VS. Minulla oli sellainen kuvitelma, että kun tulen nykiin, niin minulla on valinnan vaikeus kaikkien niiden edullisten hiuskorujen joukossa. NOT! Meinasi kyllä tälle matkalaiselle iskea ahdistus maximus! Missään koruliikkessä, tavaratalojen koru- tai hiusosastolla ei ollut yksinkertaisesti YHTÄKÄÄN kampamallista hiuskorua. Ei yhtäkään! Ja voin sanoa, että kiersimme kaikki eteen sattuneet liikkeet...

Puolessa välissä viikkoa otimme ylös muutamien hääliikkeiden osoitteet ja lähdimme kiertämään niitä. Otimme 3 osoitetta ylös ja heti ensimmäistä liikettä emme edes löytäneet. Oli kyllä tuskastuttavaa etsiä jalat jo valmiiksi kipeänä 35 asteen helteessä jotain liikettä, joka voi olla esimerkiksi jonkun talon 3.kerroksessa piilossa kaduntallaajilta!


Löysimme kuitenkin kaksi hääliikettä ja niissä meininki oli juuri sellaista kuin tv:ssä pyörivässä Hulluna Häämekkoihin -reality sarjassa. Mihinkään ei saanut koskea, ilman että varasi ajan tiskiltä. Onhan tällaista Suomessakin, mutta tuolla rapakon takana se oli viety vielä pidemmälle. Kummastakaan liikkeestä en löytänyt hiuskorua enkä laukkua enkä boleroa. Olihan siellä hiuskoruja, mutta ei sellaista mitä olin ajatellut ja en halunnut maksaa 150$ hiuskorusta, joka on ihan ok. Yhden boleron löysin (hintaa 75$), mutta sitä kun ei saanut sovittaa ja varausaikaa en jaksanu jonottaa. Minulla oli olkaimeton toppi päällä, joten sovittaminen olisi onnistunut ilman apuakin, mutta ei...

Kävimme myös maailman suurimman tavaratalon Macy'sin hääosastolla, mutta siellä oli vielä huonompi valikoima kuin hääliikkeissä. Matkan tokavikana päivänä olin niin masentunut. Ei yhden hiuskorun löytäminen voi olla näin vaikeaa. Olin päättänyt jo tilata korun Ebaystä, mutta sitten löysimme pienempääkin pienemmän koruliikkeen Grand Centaral Terminalin maanalaisilta kujilta. Ja sieltä sitten löysin sen hiuskorun! Vihdoin! Siinä sitten mallailtiin kolmen vaihtoehdon kanssa ja sulhasen kanssa sitten päädyttiin tähän kaunottareen <3



Hiuskorulle tuli hintaa 62$ ja siinä on sekä helmiä että strasseja ja se on erittäin näyttävä. Ainoa miinus oli se, että se on kultainen, kun minulla on kaikki muut hopeaa. Kulta ei kuitenkaan näy korussa, koska hiukseni ovat kultaisenblondit, eli sopii hyvin. Tässä vielä kuva korusta päässäni ilman huntua. I'm in love!


Mutta boleroa enkä laukkua löytänyt. En siis löytänyt valkoista laukkuakaan New Yorkin kokoisesta kaupungista. Veikkaan, että turmiokseni koitui se, että minulla on lähes kaikista asioista liian tarkka mielipide ennen metsästyksen alkua ja sitten sitä mielikuvani tuotetta ei löydy mistään. Tämä tuli esille myös kutsukorttien kanssa, mutta siitä vähän myöhemmin.

8 kommenttia:

  1. Kaunis hiuskoru ja sopii täydellisesti kampauksen kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis koru :) Voin vain kuvitella sitä tuskastumisen määrää isossa kaupungissa, kun se iskee välillä jo ihan kotosuomessakin jos ei etsimäänsä löydä..

    VastaaPoista
  3. Voi New York, meidän häämatkan eka stoppi.:) Mitä pidit kaupungista muuten? Mulle on muutama kaveri sanonut että Jenkkilästä on tosi vaikee löytää mitään hääjuttuja, viimeisimpänä kaaso joka oli 3vk Bostonissa ja bm joka oli reilun viikon Chicagossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minulle kolmas kerta New York Cityssä. Kaksi ensimmäistä kertaa olin siellä vain päiväreissulla, kun olin töissä NJ:n puolella. Tällä kertaa vietin kaupungissa kokonaisen viikon ja kerkesin tutustumaan kaupunkiin muutenkin kuin vain pintapuolisesti.

      Edelleen tykkäsin kaupungista paljon, vaikka välillä olikin tukalan kuuma ja ihmisiä oli paljon. Kaupungissa oli todella siistiä ja siellä oli helppo kulkea (metrot toimivat moitteettomasti ja lähes kaikkialle pääsi metroilla). Satuimme kaupunkiin alennusmyyntien aikaan, eli saimme tavaroita vieläkin edullisemmin. Tavarat ja vaatteet siellä olivat edullisia (käykää ehdottomasti Century 21:sessä), mutta ruoat Suomen hinnoissa.

      Jos haluat vielä jotain tarkempia ohjeita, niin mieluusti kirjoittelen lisääkin näin kivasta aiheesta :)

      Ja hyvää häämatkaa!

      Poista
  4. Kaunis hiuskoru! Ja jos VS:n huppari jäi kaivelemaan, voit tilata sen niiden nettikaupasta! Edellyttäen että olet valmis maksamaan postarit ja mahdollisen tullin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin pitää tuo mielessä, koska huppari maksaisi sen 58$+postarit, mutta ilman tullia sen saisi ;) Pitääs illalla ehkä tutkia löytyisikö sieltä mitään muuta kivaa :D

      Poista