torstai 11. elokuuta 2011

Money, money, honey!


Yritin saada taas eilen mieheni miettimään hääpäivää, mutta eihän se taaskaan onnistunut. Hänen mielestään kaikki on vain minä, minä, minä. Mutta minähän olen morsian ja eikös kaikki morsiammet (varsinkin bridezillat) halua saada kaiken pyörimään oman napansa ympärillä? Tottakai olen valmis tekemään myönnytyksiä ja kompromissejä, mutta koska olen aina ollut niin kiinnostunut häistä ja juhlista, niin miksi en saisi suunnitella, unelmoida ja vähän päättääkin asioista?

Onneksi mieheni ei ole päässyt lukemaan tätä blogia (eikä pääsekään ennen häitä), koska hän saattaisi ahdistua vielä entisestään kun pääsisi lukemaan, mitä kaikkea olen kerennyt jo ajattelemaan ja ehkä jopa päättämäänkin. Hänen mielestään puhun nykyään ja lähes ainoastaan häistä ja kaikesta niihin liittyvästä ja häntä ehkä jopa jännittää millainen minusta tulee, kun häät ovat oikeasti ovella. Nythän niihin on ehkä parisen vuotta, jos se minusta on kiinni.

Mieheni sanoi eilen tuosta ehdottamastani 2013 vuoden hääpäivästä, että tuo pari vuotta on aika lyhyt aika. Omasta mielestäni se on pitkä ja varsinkin turhan pitkä vain odotteluun. Hänellä oli kyllä ihan hyvä perustelu tähän, miksi hän pitää aikaa lyhyenä. Nimittäin raha. Ymmärrän kyllä häntä... Tällä hetkellä todella suuri osa palkastani menee rakkaaseen harrastukseeni ja eipä siitä kauheasti (jos ollenkaan) jää säästöön. Ja yhteisistäkin rahoista maksetaan autoa pois, joten eipä sieltäkään saa säästöön. Ja vaikka saisi, niin haluaisiko mieheni laittaa ne häitä varten piiloon, vai jotain muuta varten kuten ensi kesän lomamatkaa varten? Nämä on vaikeita kysymyksiä.


En todellakaan halua, että sukulaiset tai perheenjäsenet maksavat koko häät, vaikka tietysti pikku apu on aina tervetullutta ;) Mitä olen nyt laskenut häävieraiden määrää, niin ei vieraita ole tulossa kuin noin 70. Eli kovin isot juhlat ei ole tiedossa. Ja samoin jos saan kirkko- ja juhlapaikkatoiveeni läpi, niin juhlapaikkakaan (Björkhem Vantaalla) ei maksaisi kuin 600 euroa koko viikonlopulta. Ei paha ainakaan verrattuna siihen minkä hintaisista juhlapaikoista olen kuullut ja lukenut.


Juhlien kustannuksia varmasti hillitsee se, että haluan tehdä itse häissä mahdollisimman paljon. Esimerkiksi kaikki askartelu ja koristelu on lähellä sydäntäni ja tähän saan varmasti apua ja inspiraatiota tädiltäni, joka on luonnonlahjakkuus näissä asioissa.


Eli paljon on vielä päätettävää, puhuttavaa ja säästettävää, mutta mikäs sen mukavampi säästökohde kuin omat häät <3

1 kommentti:

  1. Tärkeä juttu nykyään tuo money. Raha on siitä inhottava asia, että sitä ei normi työläisellä ole koskaan liikaa...mutta toisaalta eipä se tuo onneakaan (vaikkakin helpottaa elämää huomattavasti). Joskus vaan on priorisoitava noita menoja, kun ihan kaikkea ei voi saada. Toisaalta kun johonkin joutuu vähän satsaamaan, siitä yleensä nauttiikin enemmän :D Ja todellakin sun täti: luonnonlahjakkuus, jota kannattaa käyttää hyväksi :)..hih..
    Hyvät kuvat olit löytänyt juttuun.

    VastaaPoista