lauantai 6. elokuuta 2011

Kakkutestailua

Tein tänään täytekakun synttärijuhliin, jonka täytteeksi laitoin kinuskikermaa sekä tuoreita vadelmia. Täytteen valitsin sen takia, että haluaisin hääkakkuuni näitä kahta makua. Kinuski on niin parasta ja vadelmat paljon parempia kuin mansikat. Kakun päälle pääsin vihdoin testaamaan sokerikuorrutetta, koska minä eikä mieheni syödä marsipaania.

Kakkupohjan tein seuraavalla ohjeella:

4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl venhäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl laivinjauhetta

Uunissa 170 asteessa 30-40 minuuttia.

Ja täytteeseen laitoin sekaisin kuohukermaa ja kinuskikastiketta (harmillisesti kaupassa ei myydä enää valmiina kinuskikermaa, ainoastaan mansikkakermaa). Ja sitten vadelmia molempien kerrosten väliin.


Kaupasta löysin Dr. Oetkerin valmista sokerikuorrutetta ja se maksoi noin 2,5 euroa. Kun metsästätte tätä kaupasta, niin sitä ei varastoida mausteiden luona, vaan se löytyy jostain viileäkaapista (meidän kaupassa se oli kakkujen ja muiden leivonnaisten kanssa samassa paikassa).


Tätä kakkua en koristellut muulla kuin valkoisella sokerikuorrutteella ja vaaleanpunaisella nompparelli/sokeriväärillä, mutta omaan kakkuuni haluaisin jotain kimalletta. Löysinkin sitten yhden nettikaupan (Confetti), jossa myytiin ihania sokeritimantteja. Esimerkiksi 168 kappaletta maksaa vähän alle 40 euroa, eli tuo määrä varmasti riittäisi kaikkiin kakkuihin. Eli näitä haluan ehdottomasti omaan kakkuuni! Eli hääkakun koristeluun riittääkin sitten varmaan nuo timantit ja alla olevan kakun tapaiset koukerot, jotka voisivat olla sitten vaikka esimerkiksi häiden teemavärin väriset kuten pinkit ;)



Mutta mitäs sitten kun oli aika kaulia tuota sokerikuorrutetta? Se ei ollutkaan mikään maailman helpoin tehtävä ja vaikka käytin todella paljon tomusokeria, niin lähes joka kerta kaulitsemani levy jäi kiinni pöytään. Joten lopputulos ei ollut kovin nätti, enkä kehtaa laittaa tänne kakkuni kuvaa, varsinkin sen yhden kakkupostauksen jälkeen, jossa oli toinen toistaan kauniimpia kakkuja ;)

Ja sitten se maku. Oli ehdottomasti parempaa kuin marsipaani ja sulhanen tykkäsi. Mutta itselle ei ollut mikään makuelämys. Jotta saisin kuitenkin haluamani kakun, niin pääsin itseni kanssa sellaiseen kompromissiin, että kakku päällystettäisiin vaan päältä tuolla sokerikuorrutteella ja siihen sitten ne koukerot ja timantit ja sitten reunoille kermavaahtoa. Kuulostaa aika hyvälle, NAM!

Sain myös viikonloppuna tietää, että sulhaseni serkku on päättänyt hääpäivänsä. Heidän häitään vietetään toukokuun 2012 lopussa, olen niin onnellinen heidän puolestaan :) Ja ensi viikolla pääsen ehkä käymään hääpukuliikkeissä! En vielä omilla asioillani, vaan hyvän ystäväni, joka etsii inspiraatiota omaan pukuunsa. Ja viikon kruunaa yhden ihanan ystäväni häät lauantaina! Bridezilla tulee niin vollottamaan... Eli ihana viikko tulossa, vaikka loma loppuukin ja pitää palata takaisin töihin.

1 kommentti:

  1. Kakku oli todella hyvää ja allekirjoittanut tykkäsi kuorrutteesta kanssa :D njam...

    VastaaPoista