maanantai 4. kesäkuuta 2012

Vinkki servettien koristeluun

Jostakin vanhasta häälehdestä sain idean servettien koristelemiseen ja näin pöytiin saadaan tuotua häiden teemavärejä hyvin elegantisti esiin. Kun äitini valmistui koulusta (ONNEA!), niin juhlia järjestäessäni päätin kokeilla tätä ideaa. Idea lyhykäisyydessään on se, että suorakaiteisen servetin ympärille laitetaan vihreää heinää ja heinään pujoitetaan muutama helmi/kristallihelmi tuomaan bling blingiä.



Onnekseni en löytänyt mistään kukkakaupasta heinää ja ulos sateeseen en jaksanut sitä lähteä etsimään, niin kekkasin kukkakaupassa ostaa muutamia metrejä sidontaan käytettävää vihreää narua. Lopulta kävikin ilmi, että tämä oli paljon parempi juttu kuin heinä! Naruun oli helpompi pujottaa helmet, servettien päälle sai tehtyä kauniin rusetin ja nyt nämä servetit pystyy hyvin tekemään vaikka pari viikkoa ennen häitä. Jos käyttäisin heinää, niin nuo 60-70 servettiä pitäisi ahertaa päivää ennen häitä, OU NOU!

Tässä kuvia askartelemistani serveteistä. Juhlissa käytimme paljon valkoista ja limeä, mutta meidän häissä servetit ovat valkoiset, jolloin tuo vihreä ja vaaleanpunainen pääsevät paremmin esiin.





Tässä vielä kuva äitille tekemästäni kakusta. Nyt voin kyllä varmasti sanoa sen, että en lähde itse väsäämään kakkua häihimme. Juustokakku (bravuurini) vielä menisi, mutta täytekakku sokerikuorrutteella on kyllä ehdoton ei. Mutta päästiimpä ainakin maistamaan tuota kuorrutetta! Ensi viikolla teen vielä toisiin juhliin kakun vaahtokarkkikuorrutteesta, joten koemaistetaan sulhasen kanssa sitten sekin.



EDIT: Tässä vielä kuva noista Confetin ostoksista. Ostin sieltä siis vaniljan makuista sokerikuorrutetta (vaaleanpunainen) sekä vaahtokarkkimassaa (valkoinen). Mukaan lähti myös metallinhohtoista maalia kakun koristelemiseen (tehtiin pensselillä). Noita maalivärejä oli vaikka mitä ja oli sekä metallinhohtoa että mattaa. Kuorrutteilla hintaa oli vähän yli 3€/paketti ja maalilla vähän yli 7€.





3 kommenttia:

  1. Vau, upea kakku. Miten tuota sokerikuorrutetta käytetään ja kuinka olet saanut nuo kuviot noin hienosti? : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuo Confetista ostettu sokerikuorrute (vieläpä vaniljan makuinen) maksoi muistaakseni vähän yli 3€/250g ja tuohon kakkuun meni sitä noin 400g. Ne sokerimassat vain kaulittiin (alle kannattaa laittaa vähän tomusokeria) ja sitten siirrettiin kakun päälle.

      Tuota sokerimassaa kannattaa olla reilusti, koska viimeksi kun käytin sokerimassaa (talvella) ja minulla oli sokerimassaa vain 1 pussi, niin kuorrute halkeili ihnhottavasti kakun päälle nostettaessa. Nyt sen ison levyksi kaulitun kuorrutteen sai siististi nostettua pöydältä kakun päälle.

      Tuo kuviointi on tehty Confetista myös ostetun metallihohtomaalin ja siveltimen avulla. Niitä maaleja oli vaikka mitä värejä ja oli näitä metallihohtoisia, mutta myös mattavärejä. Sitten ne vain maalattiin kakun päälle ja voila!

      Poista
  2. Siis ensinnäkin KIITOS kun teit tuon kakun ja minusta se oli aivan älyttömän hyvänmakuinen! Myös kuorrute oli hyvää ja kakkua oli helppo leikata. Njam...

    VastaaPoista