keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kakkua, kakkua ja lisää kakkua!

Voin heti näin alkuun tunnustaa, että olen erittäin perso makealle! Eli häissäni on tarjolla jotain muutakin herkkua kuin vain kakkua; sen tulen lupaamaan :)


Olen jo melkein päättänyt minkä makuisen hääkakun haluan häihini. Haluaisin pääkakkuksi kinuskikakun. Ja reunoille kermavaahtoa tuomaan siihen vähän valkoista väriä. En halua perinteistä mansikkakakkua, koska kinuski on paremmman makuista ja mansikka on jotenkin niin tavallinen (ihan kuin kinuski ei sitten olisi).


Ongelma on vain siinä, että olen aina halunnut sellaisen oikein koristellun hienon vaaleasävyisen kakun, joka on tehty marsipaanista. Mutta satumme vain miehini kanssa inhoamaan marsipaania. Joten tietääkö joku jotain muuta vaihtoehtoa marsipaanikakulle, kun mielessä on erittäin koristeltu kakku? Etteköhän tämän postauksen kuvista saa vähän käsitystä minkälaista kakkua tarkoitan.









Ja tässä kaksi hienointa kakkua, jotka löysin googlettamalla. Noita kakkuja löytyi vain niin mieletön määrä, että kaikkien ihanien kakkujen tuominen tänne blogiin ei olisi ollut järkevää ;)



Mieheni äiti tekee maailman parasta kinuskia ja hän on aivan super tekemään onnistuneita kakkua ja myös isoja sellaisia! Eli vielä on vähän avoimena haluaako morsian itse lähteä tekemään kakkua suurena leipomisen ystävänä, pestaisiko hän anopin hommaan, vai jättäisikö asian ihan vain pitopalvelun hoiviin. Onneksi tällaisia asioita ei tarvitse nyt päättää, vaikka mieluusti asioista jo päättäisin :)

Sitten vähän muita kuulumisia. Kävin tänään hampaidenvalkaisussa Helsingin Keskustassa ja nyt on kunnon white smile! Valkaisuhan kannattaa tehdä uudestaan noin 2 vuoden päästä, eli suunnitelmissa olisi uusia hymy valkoiseksi sitten ennen häitä. Ja siis jos tarve vaatii, koska nekin 300€ voisi tietysti käyttää muihinkin hääkuluihin kuin hampaisiin. Mutta vaikka olen todella huono näyttämään hampaitani kuvissa, niin kyllähän ne laatikot sieltä pilkottaa ja varsinkin tuona ilonpäivänä <3

Olen myös yrittänyt patistaa miestäni päättämään hääpäivämme. Eipä ole ollut kovin helppo homma, enkä ole saanut juuta enkä jaata vastaukseksi. Morsian on kuitenkin päättänyt, että paras mahdollinen hääpäivä olisi 11.5.2013. Ja tähän päivään päädyin sen takia, että muista lauantaista toukokuussa 2013 en löytänyt mitään erikoista. 11.5. muistutti minua kihlajaispäivästämme, joka oli siis 11.päivä, vaikkakin tammikuussa ;) Kaikkea sitä pitääkin miettiä!

5 kommenttia:

  1. Marsipaanin tilalle voi laitta sokerikuorutuksen. Maistuu paljon paremmalta!:)

    VastaaPoista
  2. Noi kaikki kakut on kauniita ja koristeellisia, ettei niitä edes raskisi syödä :(

    VastaaPoista
  3. Meillä on päädytty juustokakkuihin talvifiiliksellä. Omaan ihanan tutun, joka tekee meille kaikki kakut, huippua! Kiva jos teiltäkin löytyy lähipiiristä joku taituri!

    blackblingwhite.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Marsipaanin voi korvata tekemällä päällyksen sulatetuista vaahtokarkeista ja vehnäjauhosta, vaahtokarkit vaan mikroon sulamaan ja vehnäjauhon kanssa kaulitaan levyksi. Ystävän häissä tehtiin kakku näin ja päällys oli ihanan helmiäishohtoinen.

    VastaaPoista
  5. Sokerimassa on hyvä, kuten edellä jo mainittiin. Saa siistiä ja kaunista,, maku on aika.. sokerinen. Itse en kauheasti tykkää siitä.. Vaahtokarkkimassakin maistuu hyvältä, mutta jää ehkä vähän huokoiseksi.. Siis pinta ei ole siloinen.
    Mutta kaulittavia massoja saa vaikka millä mitalla. Nykyisin esim. sokerimassan tyylistä/ominaisuuksiltaan ja sitten sen mauksi saa esim. vaniljan! NAM! Ei ollenkaan liian makeata ja silti siisti lopputulos :)

    VastaaPoista