sunnuntai 5. elokuuta 2012

Tallinnan tärkeät korttishoppailut

Kävimme äitini kanssa Tallinnassa päiväreissulla ja päivän kohokohta oli helmi-, lanka- ja askartelukauppa Karnaluksissa käyminen. Olin kuullut, että paikka oli askartelevan ihmisen taivas ja ihan oikein olin kuullut! Paikka oli muutaman kilometrin päässä D-terminaalista, jonne saavuimme Tallinkin laivalla. Kauppaa ei nähnyt kadulta kuin vasta sen kohdalla ja siinäkin Karnaluks luki pienellä. Kävelimme rappukäytävään ja sitten pari kerrosta ylöspäin. Sitten soitettiin ovisummeria ja kun pääsimme sisään oli tämä morsian ihan APUVA! Itsekin koruja tehneenä kiinnitin silmäni ensimmäisenä kaikkiin niihin ihaniin (ja edullisiin) helmiin.

Karnaluks sisältä päin, mutta tämä on vain yksi pieni huone monista ;)

Tarkoitus oli löytää täältä sopiva pitsi, satiininauha ja koru kutsukortteihin sekä naru (joko organza tai paperi) servetteihin. Minulla oli mukana kolme eriväristä helmiäiskorttipohjaa (lumen valkea, oikein vaalea ja hento vaaleanpunainen), joihin olimme päätyneet sulhasen kanssa edellisenä päivänä. Koska mikään niistä ei ollut sulhasen mielestä ylitse muiden, sain mallailla niitä mieleni mukaan.

Ensin aloimme kiertämään läpi pitsihyllyjä. Pitsejä oli todella paljon, joten kun olin löytänyt ensimmäiseltä riviltä (rivejä oli 4) kaksi täydellistä pitsiä, päätin lopettaa pitsien etsimisen. Seuraavaksi katsoimme satiininauhoja ja niitäkin oli eri sävyisiä, leveyksiä ja eri materiaaleista. Kokeilin aluksi kiiltäväpintaisia satiininauhoja, mutta päädyimme kuitenkin mattapintaisempaan satiininauhaan. Oli vähän arvokkaamman näköinen kuin kiiltävä :)


Sitten valitsimme muutamia strassinappeja eri koossa ja eri väreissä. Oli pinkkiä, kirkasta ja superkirkasta ;) Voitte vain kuvitella kuinka paljon eri variaatioita saimme näistä kasaan!


Ensiksi päätimme kortin värin ja pitsin. Päädyimme hentoon vaaleanpunaiseen korttipohjaan ja vähän enemmän aaltoilevampaan pitsiin (valkoinen). Sitten valitsimme noin sormenlevyisen vaaleanpunaisen satiininauhan ja kirkkaan strassinapin. Sitten kännykällä kortista kuva sulholle ja soitto perään. Tulihan sieltä hyväksyvä vastaus, vaikka vähän epäilyksiäkin oli. Äitini pyysi sanomaan sulholle, että kortti on nuoren parin ihana hääkutsu, niin sulho siihen vastasi, että "Niin, tarkoitit varmaankin nuoren naisen hääkutsu?"


Sitten kun korttitarvikkeet oli kunnossa, niin aloimme metsästämään servetteihin narua. Mikään satiini-, organza- tai paperinaru ei ollut hyvä, joten päätin jättää sen hankkimisen Suomen kamaralle. Matkalta mukaan lähti kuitenkin ihana sulkainen viuhka (josta myöhemmin lisää) sekä pari bling bling hiuskorua.

Sitten niihin hintoihin. Ostin edellisenä päivänä Eurokankaasta noin 15cm pätkän pitsiä ja maksoin siitä 0,90€. Tallinnasta ostin pitsiä 13 metriä ja hintaa tuli vaivaiset 16,25€. Ja kun se valikoima oli niin laaja, että ei mitään järkeä! Tuosta pitsimäärästä saan 40:een kutsuun kortin molemmille puolille pitsiä. Tämän hetkinen tarve vähän alle 30 kutsua, mutta pitäähän sitä varuilta ostaa extrakortteihinkin. Pitsistä riittää myös +60:een paikkakorttiin pitsiä kun sen laittaa puoliksi. Ja mitäköhän olisin maksanut tästä Suomessa?

Satiininauha (20m) riittää reilusti kortteihin ja se maksoi 2,00€! Siis ihan oikeasti! Strassikoruja taisin ostaa 40 ja niistä maksoin 0,23€/kpl eli yhteensä 9,20€.

Jos joku siis aikoo itse askarrella hääkutsut ja käyttää niissä pitsiä, niin suosittelen ehdottomasti käymään Tallinnan Karnaluksissa!

5 kommenttia:

  1. Kiitokset vinkistä! Tuonne on ehdottomasti mentävä! Pitsiä ja satiininauhaa täytyisi hankkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Varaudu käynnillä pitsi ja satiininauha tulvaan, koska valinnanvaikeus iskee varmasti. Hinnat ovat kyllä matkustamisen arvoisia verrattuna Suomen hintoihin ja valikoimiin.

      Poista
  2. Tämähän on mahtava vinkki Tallinnan reissulle ja kerrankin jotain muuta kuin sitä juomaosastoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että vinkistä oli apua! Itse aijon ehdottomasti suunnata tuonne seuraavan kerran kun matkaan Tallinnaan.

      Poista
  3. Ihana kun olet taas alkanut päivittää blogia, on sitä odotettukin (piti jopa Tuksun blogia lukea ajankuluksi välillä...hui).
    Ihania tarinoita ja vinkkejä, ja tuo viuhka on tosi siisti noin tuunattuna.
    Hiuskoru on täydellinen!!

    VastaaPoista