sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kiitoksemme kaasoille, bestmanille ja valokuvaajille



Meille oli alusta asti selvää, että halusimme kiittää kaasojamme, bestmaniamme ja valokuvaajiamme ruoalla ja meillä oli tarkoitus mennä syömään vähän johonkin hienompaan paikkaan. Kun me tajusimme, että kahdeksan henkilön ruoat fine dining paikassa maksaisi yli 400e ja siihen vielä päälle juomat, alkoi meitä vähän hirvittämään. Onneksi olemme mielestäni molemmat hyviä kokkeja, joten päätimme järjestää ystävillemme illanistujaiset viiden ruokalajin menun kera kotonamma ja ilta oli MENESTYS!

Vieraat eivät tienneet menusta etukäteen mitään, pyysin heitä vain tulemaan meille nälkäisinä, koska ruokaa tulisi olemaan paljon. Alkuruoaksi tarjosimme tomaattikeittoa parmesan- ja pestovaahtojen kera. Tämä resepti oli minulle uusi, joten vain kuvan perusteella uskalsin toivoa jotain todella hyvää ruokaa. Ja sitähän se oli! Minulle olisi riittänyt tuon keiton kanssa vain tuo pestovaahto, kun en ole iso juustojen ystävä, mutta tuo parmesanvaahto sopisi tuohon kuin nenä päähän.



Reseptin bongasin Gurmee.netistä ja reseptin virallinen nimi oli Italialaiset tomaatticocktailit. Kuulostaa ehkä paremmalta ja erityisemmältä kuin tomaattikeitto ;)

Resepti oli varsin helppo ja vaikka sen piti olla kuudelle henkilölle, sai kahdeksan henkilöä siitä oikein passelin alkupalan numero 1.

800 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
1 rkl worchestershirekastiketta
3,5 dl kermaa
60 g hienoksi raastettua parmesania
100g pestoa
50 g pistaasipähkinöitä
basilikan lehtiä


1. Sekoita tomaattimurska, valkosipuli, suola, pippuri ja worchestershirekastike kulhossa ja annostele keitto kuuteen lasiin.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahtia. Sekoita toiseen puolikkaaseen parmesanraaste ja toiseen puolikkaaseen pesto. Nostele parmesanvaahto laseihin tomaattikeiton päälle. Nostele sen jälkeen päällimmäiseksi pestovaahto.
3. Ripottele annosten päälle hienonnettua pistaasipähkinää ja koristele basilikan lehdillä.
4. Voit tehdä annokset valmiiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen ruokailun alkua.


Tämän jälkeen tarjosimme tapaksia. Teimme itse tomaattibruschettoja, mojokastiketta, kesäkurpitsarullia ja parmankinkkuun käärittyjä hunajameloneita. Olin ostanut meille niiden lisäksi cocktailpyöryköitä, tuorejuustolla täytettyjä chilejä ja aurinkokuivattuja tomaatteja yrttiöljyssä. Tapaslajitelmamme oli siis varsin kattava!





Koska kaikki itse tekemämme ruoat onnistuivat todella hyvin, jaan teidän kanssa myös niiden reseptit. Mojokastikkeen ja kesäkurpitsarullien ohjeen löysin Puolialastoman kokin blogista, josta olen ne kopioinut suoraan tänne.

TUOREJUUSTOLLA TÄYTETYT KESÄKURPITSARULLAT

2 suurta kesäkurpitsaa
1 iso valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
kourallinen ruohosipulia
200g maustamatonta tuorejuustoa
muutama öljyyn säilötty aurinkokuivattu tomaatti


Leikkaa pestyistä, kuorimattomista kesäkurpitsoista esim. juustohöylällä ohuita, pitkiä siivuja. Silppua valkosipuli. Kuumenna pannussa öljyä ja lisää öljyn sekaan osa valkosipulista. Paista kesäkurpitsasiivuja hetki molemmin puolin, niin että ne pehmenevät. Siirrä sivuun valumaan esim. talouspaperin päälle ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista siivut useammassa erässä vaihtaen aina välissä öljyä ja lisäten hieman valkosipulia. Anna siivujen jäähtyä.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit hyvin hienoksi tai sekoita monitoimikoneessa tuorejuustosta ja tomaateista tasainen massa. Lisää suolaa, pippuria ja hienonnettu ruohosipuli. Laita jäähtyneen kesäkurpitsasiivun päähän nokare tuorejuustoseosta ja rullaa kääröksi. Vetäytyessään rullat pysyvät kiinni itsestään, mutta voit kiinnittää ne myös cocktailtikulla.


PUNAINEN MOJOKASTIKE

pari viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 punainen paprika
3 valkosipulin kynttä
3 punaista chiliä
2tl paprikajauhetta
1/4tl juustokuminaa
1dl oliiviöljyä
4rkl punaviinietikkaa


Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Laita kokonainen paprika uuninkestävään astiaan ja paahda uunissa kunnes sen kuori on musta. Anna hieman jäähtyä, halkaise, poista siemenet ja vedä kuori irti. Heitä siistitty paprika monitoimikoneeseen ja lisää sinne aavistuksen verran vedessä pehmennetty leipä, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi, lisää oliiviöljy ja punaviinietikkaa. Sekoita, maista ja mausta tarpeen mukaan.

Tomaattibruschettojen ohjeen löysin Kinuskikissan blogista, josta yleensä otan kaikki kakkureseptini.

Hiivaleipää
8-10 tomaattia
1 pieni sipuli
1 ruukku basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoetikkaa
merisuolaa
mustapippuria

Valkosipuliöljy:
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä


1. Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja balsamicoetikka. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria.
2. Murskaa valkosipuli oliiviöljyn joukkoon.
3. Leikkaa hiivaleivästä siivuja ja paahda leivänpaahtimessa. Sivele leiville valkosipuliöljyä ja levitä päälle tomaattisalaattia.


Pääruoaksi tarjosimme uunissa paahdettuja uusia perunoita, jotka olivat marinoitu paprikamausteella ja rosmariinilla. Tämän lisäksi meillä oli sisäfilettä ja aikas nestemäistä pippurikastiketta, hups ;) Sulhanen paistoi sisäfilettä vasta toista kertaa eläessään ja siihen nähden pihvit olivat todella onnistuneet!



Ensimmäisenä jälkiruokana meillä oli macaron leivoksia. Vaihtoehtoja oli 12, joten jokainen löysi sieltä mieluisensa! Hauskaa oli se, että yli puolet syöjistä söi ensimmäistä kertaa eläessään näitä ja he tykkäsivät!



Viimeisenä ruokalajina oli aviomiehen toiveesta mutakakkua ja italialaista vaniljakermajäätelöä, nams! Juomina meillä oli häistä jääneitä punaviiniä ja jälkiruokaviiniä ja juomathan joimme häälahjaksi saaduista kristallilaseista.




Kaikki kuvat ovat edelleen luottovalokuvaajiemme Reetan ja Nikon käsialaa. Heidän hääkuvauspalvelunsa Täydenkuun Kuvan sivuille pääsette tästä.

6 kommenttia:

  1. Noi ruuat kuulostaa kyllä niin ihanilta :). Tota keittoa on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Tuohon pöytään olisin kyllä halunnut päästä! Nam, superihanat tarjoilut ja hienosti esillä :)

    VastaaPoista
  3. Ihana mikä ylläri läheisille <3 varmasti osaavat arvostaa elettä :)

    VastaaPoista
  4. Namm!Herkulliselta näyttää :) Olette kyllä ihanasti ottaneet häissä avustaneet huomioon :)

    VastaaPoista