keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Häämatkakohteiden pohdintaa

Tässä hieman ihanien häämatkakohteiden pohdintaa. Emme ole keskustelleet sen enempää kohteista kuin budjetistakaan, joten olen kerännyt tänne kohteita hintaan katsomatta (älä mamma sää sydäriä hinnoista!). Sen verran olemme asiasta keskustelleet, että haluamme matkalle jonnekin Eurooppaa kauemmas. Eli kaikki Euroopan rantakohteet on poissuljettu (ehkä). Matkalta haluamme sekä rannalla löhöilyä, mutta myös jotain tekemistä ja kokemista. Eli pelkkä paratiisisaari ei ole meitä varten. Olen siis listannut tähän upeita matkakohteita, nauttikaa näin ankean syksyn pimeinä hetkinä ;)

Barbados

Eksoottinen Barbados valkeine hiekkarantoineen on monille haaveiden lomakohde. Karibianmeren itäisin saari Barbados on trooppinen lomaparatiisi, joka tarjoaa rantaviivaa myös Atlantin valtameren puolella. Noin 285 000 asukkaan maa on sekä maailmantähtien että pakettimatkalaisten suosiossa – saarelta löytyykin kaikkea ylellisestä luksuksesta tavalliseen karibialaiseen elämänmenoon.

Teksti Rantapallon sivuilta

Matkustusaika talvi/kevät, alkaen 1445€ (Finnmatkat)




Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta sijaitsee Karibianmerellä Hispaniolan saarella, jonka se jakaa naapurinsa Haitin kanssa. Dominikaaninen tasavalta on maastoltaan vuoristoista, tiheä trooppinen kasvillisuus peittää rinteitä solisevine vesiputouksineen. Rannikkoa reunustavat upeat valkohiekkaiset palmurannat. Rannikon edustan kirkkaat vedet tarjoavat värikästä nähtävää sukeltajille ja snorklaajille. Täällä rentoa, nautinnollista rantalomaa vietetään paikallisten tapaan merenguen ja bachatan huumaavissa rytmeissä.

Teksti Aurinkomatkojen sivuilta

Matkustusaika joulukuu-maaliskuu, 4 tähden hotellit alkaen 1300€ (Aurinkomatkat)




Hawaiji

Henkeäsalpaavan kauniit maisemat ja luonto, lämmin ilmasto, kauniit rannat, rauhalliset ja kirkkaat vedet. Tämä on maanpäällinen paratiisi; Havaiji.

Teksti Helin Matkojen sivuilta





Kenia

Itä-Afrikassa sijaitsevan Kenian suurin rikkaus on upea, monipuolinen luonto.
Maisemat vaihtuvat kullankeltaisista savanneista puoliaavikoiksi ja vehmaiksi sademetsiksi sekä vuoristoksi, jonka korkeimmat huiput yltävät kolmeen kilometriin. Eläimistö on vähintään yhtä runsasta. Jännittävät safariretket vievät kansallispuistoihin ja suojelualuille, joissa saa tarkkailla villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössään. Maailmankuulussa Masai Maran kansallispuistossa eläinten ja lajien määrä suorastaan mykistyttää. Unohtumattomien luontoelämysten vastapainoksi voi viettää rentoa rantaelämää Intian valtameren äärellä, Mombasan valkeilla korallihiekkarannoilla.


Teksti Aurinkomatkojen sivuilta





Meksiko

Mystisten mayojen tuhatvuotisia pyramideja, lumivalkeita palmurantoja ja moderneja ostoskeskuksia – Jukatanin niemimaa on kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa Meksikoa.
Riviera Maya, Jukatanin kaakkoisrannikko houkuttelee palmujen ja turkoosin veden reunastamilla paratiisirannoillaan, maailman toiseksi suurimmalla koralliriutallaan ja upeilla teemapuistoillaan.


Teksti Aurinkomatkojen sivuilta

Matkustusaika joulukuu-maaliskuu, 4 tähden hotellit alkaen 1550€ (Aurinkomatkat)





Mauritius

Matka Mauritiukselle vie rantalomalle sivistyneen eksoottisiin maisemiin Intian Valtamerelle. Valkohiekkaisilla rannoilla nautitaan lämmittävästä auringosta ja kirkkaana välkkyvästä merestä. Aktiivisille on tarjolla erilaisia urheiluharrasteita ja hieman nähtävyyksiä. Loman täydentävät aidosti ystävälliset ihmiset, luontevan iloinen palvelu ja maukas ruoka.

Teksti Kaleva Travelin sivuilta

Alkaen 1790€ (Kaleva Travel)




Tahiti

Turkoosinsinisiä laguuneja, kirkasta vettä, upeita auringonlaskuja ja polynesialaisia herkkuja. Tahitille tullaan hakemaan luksusta ja aurinkoa. Vaikka matka on pitkä ja kallis, tarjoavat saaret juuri sellaisen unelmien loman, josta moni haaveilee. Kiireettömyys ja tahitilaisten rento elämäntyyli tarttuvat matkailijaankin. Yhtäkkiä ei ole enää kiire mihinkään.

Teksti Rantapallon sivuilta

Matkustusaika: Tahitilla on trooppisen lämmin ilmasto ympäri vuoden, joten saarille voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina. Talvella, marraskuusta huhtikuuhun, sateita tulee runsaammin ja ilma on kuuma ja kostea. Toukokuusta lokakuuhun on kuivempaa ja viileämpää.




3 kommenttia:

  1. Samoja kohteita löytyi meidänkin haavelistalta :)

    Viimeisimpänä pyöriteltiin mielessä Barabadosta ja vähän Dominikaanista tasavaltaakin, mutta lopulta päädyttiin varaamaan matka Jamaikalle.

    Oletteko siis menossa häämatkalle heti häiden jälkeen vai myöhemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jamaikaa en edes listannut, pitääkin katsastaa myös se :)

      Häämatkalle lähdemme vasta syksyllä tai talvella, koska kesällä Suomessa on (toivottavasti) hyvät säät ja ainakin häiden jälkeen olisi taas jotain mitä odottaa. ja töidenkin takia matka on vasta myöhemmin, mutta pääseepä tätä pimeyttä karkuun!

      Poista
  2. Oi mitä kuvia! Mahtuisiko yksi (toivottavasti kesään mennessä laihtunut) plikka matkalaukkuun mukaan :D

    VastaaPoista