sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hääkakunkoriste meni vaihtoon

No voihan plääh! Hain postista tilaamani ihanan hääkakunkoristeen, mutta paketin avattuani purskahdin valitettavasti nauruun, koska koriste oli koomisen iso. Korkeutta koristeella oli 18cm ja en voisi kuvitellakaan sitä kakun päälle. Tämän jälkeen tajusin, että näkyihän se korkeus tuotteen tiedoissa, mutta jotenkin en noteeraanut sitä ollenkaan. No joka tapauksessa tämä lähtee takaisin myyjälle ja meidän hääkakunkoristeen metsästys jatkuu.

Harmillisesti Decora Housella ei ollut mitään muuta kivaa koristetta ja selailtuani muutkin suomalaiset nettikaupat läpi, päädyin Etsy.comin koristeosastolle. En löytänyt yhtäkään perinteistä koristetta, mutta siellä oli paljon sokerimassasta (?) tehtyjä koristeita. Ne olivat hääparille kustomoituja, jolloin esimerkiksi koristeen hääpari saadaan näyttämään itseltään. Tällaistakin vaihtoehtoa harkitsin jokin aika sitten ja löysinkin Helsingistä yhden mahtavan ja erittäin osaavan leipurin, mutta asiaa harkittuani se ei ehkä kuitenkaan ole sitä mitä me etsimme.

Menemme tulevana perjantaina palaveriin pitopalvelumme luokse ja saamme silloin maistella haluamaamme kakkua. Eli kakun makukin pitäisi päättää tässä parin päivän sisällä. Kakussa pitää olla ainakin vadelmia, mutta tuleeko sitten sen lisäksi valkosuklaata, suklaata, lime- tai sitruunamoussea vai mitä; se pitäisi päättää...

Juustokakut ovat poissa laskuista, koska haluan meille päällystetyn jenkkityyppisen kakun. Ei missään nimessä marsipaanipäällysteistä vaan joko sokerikuorrute tai vaahtokarkkimassa. Haluan kakkuun sokeritimantteja, mutta muuten kakun koristelut ovat vielä avoinna. Jotain väriä pitää saada kakkuun, joten jos pohja on valkoinen ja timantit ovat kirkkaita, olisi kiva saada kakkuun esimerkiksi vaalenpunaista tai fuksiaa. Ehkä joku nauha olisi kiva? Satiininauha olisi niin pop, mutta ehkä hieman epäkäytännöllinen, jolloin ehkä senkin voisi tehdä sokerimassasta.

No joka tapauksessa palataan varsinaiseen ongelmaan eli hääkakunkoristeeseen. Löysin seuraavat kuvat inspiraatioksi, koska suurimman osan näistä pystyisin tekemään itsekin.



Tämä viimeinen olisi hauska, koska siinä olisi meidän oma inside joke nokkahiiristä :)

1 kommentti:

  1. Meillä tuli ongelma kanssa kakkukoristeen kanssa, mieleistä ei ole löytynyt. Joten ratkasin asian niin että kakkuun en laita varsinaista kakkukoristetta. Vaan kun ruokapöytään teen kukka-asetelman joka on kuin purjelaiva. Siihen purjeeseen laitan meidän nimet. Vähä niinku ajatuksena purjehtia onnen satamaan. (Asuttu jo yhdessä 34v josta kihloissa 30v) Mutta todella söpöjä noi sun vaihtoehdot.

    VastaaPoista