keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Jotain uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä

Aloin tässä yksi päivä pohtimaan, että mitä uutta (eipä ole vaikea keksiä), vanhaa, lainattua ja sinistä minulta löytyy päältäni hääpäivänä. Tässä aluksi Kaunis Morsian -morsiusliikkeen kauppiaan Kirsi Koreniuksen kertomana, mitä merkitystä milläkin on morsiamelle.

Jotain uutta:
- Uusi tarkoittaa sitä, että morsian astuu uuteen onnelaan. Se on optimismia kaikkeen uuteen elämässä, mitä on edessäpäin tulossa ja kaikkeen tulevaan.

Jotain vanhaa:
- Vanha oli sidos siihen perheeseen ja sukuun, mistä morsian oli lähtöisin, sen kunnioitusta. Sen takia lorussa sanottiin vanha, ja annettiin jotain vanhaa mukaan.

Jotain sinistä:
- Sininen on henkinen väri, joka suojelee morsianta ja antaa uskollisuutta. Se on ikuisen rakkauden vertauskuva, ja se suojaa myös pahalta tulevassa. Siksi lorussa oli aina oltava sininen mukana.

Jotain lainattua:
- Jotain lainattua on vähän sama kuin jotain vanhaa. Lainattu tulee mieluummin avioliitossa elävältä ihmiseltä. Se voi olla lahja, koru tai huntu, edelleenkin usein äidiltä tai tädiltä joltain saatu. Se tarkoittaa myös katkeamatonta sidosta siihen vanhaan perheeseen ja siihen kunnioitukseen. Se tuo hyvää onnea kantajalleen eli uudelle morsiamelle, nuorelle ihmisille, joka lähtee kotoa.

Mitä uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä minulta löytyykään? Uutta ei ole vaikea keksiä, koska puku, kengät, huntu, korut ja laukku ovat uutta. Sinistä minulla on kengissäni I Do tarrojen avulla. Mutta vanhaa ja lainattua minulla ei sitten olekaan, voihan apua!





Sain laukkuni tilauksen yhteydessä aivan ihanan vaaleanpunaisen sukkanauhan, johon rakastuin täysin. Sulhaseni on kuitenkin napannut jo kaksi sukkanauhaa, joten mietin, että pitäisikö minun luopua tästä ihanuudesta esimerkiksi blogiarvonnan muodossa ja laittaa jalkaani toinen näistä "vanhoista" sukkanauhoista? Näin saisin itselleni jotain vanhaa ja saisin ilahdutettua jotain toista morsianta.

Mutta mistäköhän saisin jotain lainattua? Sain kyllä sulhasen äidiltä ihanan kirjotun kankaisen niiskutusliinan, mutta se taisi olla minulle ihan omaksi ;) Hitsi kun minulta jo löytyy kaikkea, niin en tarvitse oikein enää mitään lainaksi. Onko teillä tähän mitään ideoita?

10 kommenttia:

  1. Multakin löytyy jo kaikkea muuta, mutta lainattu puuttuu. En millään meinaa keksiä mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sulla tulee jotain mieleen, niin infoa sitten muakin, kun näyttää aika toivottomalta keksiä jotain lainattua.

      Poista
  2. Vitsi; olen miettinyt moneen otteeseen että pitäisikö SomethingOldilla olla joku lainatuote. Sukkanauha,koru,laukku,kakkukoriste tai mikä vaan, jonka voisi aina lainata omaan juhlaansa. Olisi meinaan niin ihana ajatus se, että tällainen esine voisi meidän firman kautta kiertää niin monet häät ja olla monella morsiamella mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti olisi kysyntää esimerkiksi laukulle, hiuskorulle tai esimerkiksi rannekorulle! Sukkanauha on ehkä huono lainattava, kun se heiton jälkeen vaihtaa omistajaa ;) Ja kävisikö kakunkoriste lainatusta, koska sehän ei ole morsiamella?

      Poista
  3. mun jotain lainattua tulee olemaan pari suihkausta pikkusiskon parfyymia :-)

    VastaaPoista
  4. Vanhaa on yhtä morsianta kaunistanut vannehame :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Vai voisiko se olla vain lainassa? Jos sitten keksisi helpommin tuon vanhan?

      Poista
  5. Hääpukua ostaessani myyjä vinkkasi, ettei alushametta kannata heti ostaa, vaan kysellä jo avioituneet tutut läpi. Alushame käy yleensä hyvin jotain lainattua -osioksi. Itse ajattelinkin kokeilla tätä tapaa, sillä kahdella ystävälläni edelleen löytyy alushame mahdolliseen lainaan. :)

    VastaaPoista