maanantai 18. helmikuuta 2013

Hääpuvun lyhennys ja rintaliivi ongelma

Hääpukuni helmaa pitäisi lyhentää ennen häitä jonkin verran (ei paljoa), mutta minne ihmeeseen vien pukuni korjattavaksi? Nettipalstoja selatessani törmäsin positiivisiin palautteisiin koskien Pukupalvelu Festarin (HKI) palvelua. Onko kukaan käyttänyt heidän palveluitaan? Tai onko teillä tietoa muista Espoon tai Helsingin kohtuuhintaisista ompelimoista? Oman pukuni myyjällä Niinattarella on myös oma ompelimo, joka on myös harkinnassa.

Toinen asia mikä minua askarruttaa koskien pukuani on rintaliivit. Pukuni on olkaimeton ja pääntie on sweetheart mallinen. Usein olen nettiä selaillessani törmännyt siihen, että tuon mallisissa puvuissa rintaliivit olisi hyvä ompeluttaa pukuun kiinni, jotteivat ne vilkkuisi sieltä. Mutta jotenkin tuo kuulostaa niin oudolta ompeluttaa ne kiinni pukuun...

Sekin vähän mietityttää, että sitten kun hääpuvun riisuu, niin ne rintaliivit jäävät sitten sinne puvun sisälle, jolloin niiden näyttävyyteen ei kannattaisi siis panostaa, kun eihän se sulho sitten näe niitä. Ja kuitenkin kun haluaisin ostaa jotkut vähän paremmat alusvaatteet hääpuvun alle. Onko kenelläkään muulla tällaista ongelmaa? Entä oletteko ompeluttaneet rintaliivit kiinni puvun sisälle?

13 kommenttia:

  1. Innolla odotan tähän muiden vastauksia, sillä itselläni myös olkaimeton sweetheart mallinen puku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että en ole ainoa, joka tämän asian kanssa kamppailee! Nyt on jo tullut paljon hyviä vinkkejä ;)

      Poista
  2. Mulla on myös olkaimeton sweetheart. Ostin Wonderbrat, joissa rintojen väliin jäävä osa menee hyvinkin alas. Uskoisin, ettei näiden kanssa ole riskiä siitä vilkkumisesta, mutta sovittaessa alusvaatteita ja pukua yhdessä sen varmaan vasta näkee kunnolla... Mutta aika monet iltapukujuhlatkin on selvitty ilman vilautuksia, niin miksei häitäkin? :) Vaikka onhan hääpuku toki painavampi ja siksi periaatteessa kai helpommin esim. valuu alaspäin. Mutta kai se on kiristäjästä kiinni... :) Niin ja ne mun rintsikat on siis tälläset: http://haahaaveita.blogspot.fi/2013/01/haapuvun-alle.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä näinkin sun rintsikkaostokset blogista ja on kyllä hyvän näköiset. Pitänee käydä kurkkimassa tarjontaa, koska mieluusti ostaisin hyvin istuvat rintaliivit, kuin ompeluttaisin ne kiinni pukuun.

      Poista
  3. Mulla oli olkaimeton puku ja sweetheart-pääntie. Minullekin suositeltiin tätä, että ommeltaisiin sellaset lenkit, joiden läpi rintsikat pujotettaisiin, mutta en sitä sitten koskaan tehnyt.
    Marssin alusvaateliikkeeseen ja ostin hyvät, olkaimettomat liivit, eikä kertaakaan illan aikana rintsikat vilkkuneet. Mulla oli puvussa korsetti ja nyörit yläosassa, joten kerran illan aikana kaason kanssa kiristettiin pukua, kun tuntui, että se on löystynyt. Ei siis ongelmaa. :) Neuvoisin satsaamaan laadukkaisiin olkaimettomiin liiveihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni pukuni yläosassa ei ole korsettitukia, mutta nyöritys kyllä löytyy. Ehkäpä pärjäisin vain hyvin istuvilla rintsikoilla kuin että ompelen ne kiinni pukuun.

      Poista
  4. Ihan alkuun kysymys, että oliko sulla vannehametta siellä puvun alla? Sillä pystyy aika hyvin pyörittelemään muutamaia senttejä puvun pituudessa suuntaan ja toiseen. Toinen tietysti on kengät ja ennenkaikkea niiden korot.
    Itselläni oli sweetheart rintamus, jossa oli itsessään jo tiukka gorsettiosa, jonka sai vielä kiinni parilla suurella kumilenkillä. Rintani eivät ole suuret, joten mukavuussyistä päädyin olemaan ilman liivejä. Puku istui menossa mukana täydellisesti ja ainakaan itse en joutunut kertaakaan sitä nostamaan ylös, niinkuin näkee välillä morsianten joutuvan tekemään. Silloin puku istuu kuin hansikas ja on tiukka juuri sieltä mistä pitää. Ja hyvin meni. Jos liivejä miettii, niin topattuja ei suositella, koska itse yläosassa on jo toppausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puvun alla on vannehame, mutta senkin kanssa helmaa pitää lyhentää muutamia senttejä. Korkoja kengissä on 5cm ja korkeampia en voi laittaa nilkkavamman takia. Joudun varmasti vaihtamaan minikorkkarit ballerinoihin jossakin vaiheessa iltaa, jolloin helma jää taas hieman pidemmäksi. Eli ehkäpä tuo lyhennys on paras vaihtoehto, vai miten vanteen avulla voi pyöritellä senttejä pois pituudesta?

      Itsellänikään ei ole kovin isot rinnat, mutta ilman liivejä en kuitenkaan uskaltaisi olla ;)

      Poista
  5. Meillä on myynnissä Poirierin morsiusalusvaatteita, eli suunniteltu hääpuvun alle ja kaikissa rintsikoissa on syvään uurrettu rintamus. Eli ei kyllä vilku mitään, vaikka oliskin Sweetheart.. Mutta en tiedä onko näitä myynnissä missään Helsingin suunnalla :O Tampere on ehkä aika kaukana lähteä sovittamaan,ellei tietysti muuten ole kulkua tänne päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minulla tulee menoja Tampereelle, niin voin pistäytyä teilläkin :)

      Poista
  6. Joskus niitä liivejä joutuu ompelemaan pukuun, mutta on se aika harvinaista. Puvun rintaosaa pystyy muuttamaan jos se jää juuri keskeltä löysäksi. Useimmiten selviää sillä, että katsoo vaan ettei liivien luut nouse keskeltä edestä liian ylös. Taakse voi ommella ne liivinvartijat jos rintsikat yrittää takaa kavuta ylös. Mutta ne saa silloin yleensä vain rintaliivit hetkeksi avaamalla irti. Hyviä olkaimettomia löytyy joka kropalle kun jaksaa etsiä. Nuo poirierit on yleensä tosiaan ihan hyviä. Jos mahdollista, kannattaa valita pitsipintaiset, eikä liukasta pintaa. Tulee vähän kitkaa väliin :)
    Lyhennys kannattaa tehdä, etenkin jos vaihdat kenkiä. Voit laittaa vaikka mulle viestiä heidi.tuisku@gmail.com niin voin katsoa kuvaa ja antaa hinta-arviota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä ja tarjouksesta, mutta sain jo varattua ajan hääpuvun lyhennykseen. Kurkkasin samalla blogiasi ja voi kun olet tehnyt ihania pitsipukuja :)

      Poista
  7. Hei
    Espoon keskustassa toimii tällainen kangaskauppa kuin Tilkku-Puoti heillä on myös ompelupalvelu eli ompelija. Itse olen käynyt sieltä ostamassa kankaita ja palvelu on ollut todella mukavaa.

    Tuohon rintaliivi ongelmaan sanoisin että men hyvin varustettuun alusvaatemyymälään ja osta kunnon rintaliivit jotka on tarkoitettu juuri kyseisen ilta/hääpuvun kanssa pidettäväksi. Ne maksaa enemmän, mutta eipähän tarvitse miettiä häissä koko asiaa.

    VastaaPoista