tiistai 26. helmikuuta 2013

Haaste otettu vastaan!

Sain haasteen Kevätmorsio2013 -blogistilta vastata 11 kysymykseen. Onhan näitä tullut aikaisemminkin, mutta nyt kysymykset olivat sellaiset, joihin halusin vastata :)

1. Milloin ja mistä tiesit, että hän on SE OIKEA?

En kyllä tiedä. Olemme olleet yhdessä jo niin kauan, että eihän tuonne vuosien taakse voi enää muistaa :) Jotenkin J:n kanssa on niin helppoa ja ihanaa olla, että kai se tunne on aina siellä ollut. Ja kun olemme olleet tiiviisti yhdessä pienestä pitäen, niin ehkä se tunne yhteenkuuluvuudesta on silloin pikkuhiljaa hiipinyt elämäämme.

2. Mitä mieltä olet morsiamenryöstöstä häänumerona?

Kyllä mut saisi ryöstää, joten en olisi sitä vastaan. Missäkään häissä, joissa olemme olleet ei ole tätä ohjelmanumeroa ollut, joten voisin hyvin ottaa sen vastaan. Tästä emme ole kuitenkaan jutelleet kaasojen ja bestmanin kanssa, koska jos tällainen sattuisi osumaan vastaan omissa häissä, haluaisin sen olevan yllätys.

Mutta jos minut tai sulhanen ryöstettäisiin, en haluaisi missään nimessä, että kumpikaan meistä joutuisi tekemään jotain nolottavaa. Emme siis kumpikaan haluaisi laulaa tai muuta inhottavaa, mutta minusta olisi kiva jos sulhaseni tekisi minulle puheen tai runon. Toivoisin kovasti, että sulhanen pitäisi puheen minulle, mutta koska tiedän, että molemmat jännitämme esiintymistä (varsinkin jos on tiedossa, että kohta pitäisi nousta seimomaan ja puhua), joten tällaista ihanuutta en voi vaatia sulholta. Mutta enpä kyllä itsekään haluaisi jännittää koko päivää tietäen, että jossain vaiheessa minun pitää kerätä rohkeuteni ja puhua ihmisten edessä. Yritä siinä sitten samalla pitää itsesi koossa ja saada sanat ulos selkeällä suomenkielellä ;)

Koska tiedän, että sanat eivät tulisi mieleen helposti, voisi asiaa auttaa valmiiksi annettujen sanojen ja lauseiden yhdistäminen runoksi tai puheeksi. Valmiiksi annettuja sanoja voisivat olla esimerkiksi Rakas vaimoni, ihailen sinussa, yhdessä olemme, tulevaisuudessa, 10 vuoden päästä, rakastan... Näistä sulhanen sitten kokoaisi tuon jutuhn ja ne lappuset voisi liimata paperille ja kehystää vaikka tauluksi. Tällainen taisi olla viimeisimmässä Satuhäät ohjelmassa, josta sen bongasin. Siis kvink kvink kaasot ja bestman :)

3. Mikä on mielestäsi pahinta, mitä häissäsi voisi tapahtua?

Näitä on kyllä paljon, mutta mikään ei olisi katastofaalinen juttu. Painajaisia olen nähnyt siitä, että huntu ja hiuskoriste puuttuvat, istumajärjestys puuttuu (on kyllä tehty), kampaus on tekemättä... Kamalimmalta tuntuva ajatus tällä hetkellä olisi se, että taivaalta tulisi kaatamalla vettä. Mutta jos tulee, niin sillehän ei sitten voi mitään. Ainakin tulee hienoja ja erillaisia hääpotretteja.

4. Jos olet jo ostanut hääpukusi niin ylittyikö budjetti?

Hääpuvulle ei ollut siinä vaiheessa vielä budjettia kun sen löysin. Olimme nimittäin ostamassa ystävälleni pukua kun oma pukuni tuli vastaan Niinattaressa. Kun puku oli kuin minulle tehty ja se täytti kaikki vaatimukseni ja puku oli vielä -50% alennuksessa, ei sen ostamista tarvinnut miettiä kahta kertaa. Näin jälkeen päin mietittynä olisin ollut valmis pistämään pukuun enemmänkin rahaa, mutta koska hienompaa pukua en ole nähnyt tässä 1,5v aikana, ei yhtään harmita, että sain puvun noinkin halvalla :) Puvusta siis maksoin 445€.

5. Kuka määrää kaapin paikan?

Tämä onkin vaikea kysymys. Mä olen ehkä parempi suostuttelemaan ja saamaan tahtoni läpi, mutta J on taas järkevämpi ja sanoo kyllä lopulta varmaan sen viimeisen sanan. Mutta kun asiat esittää hyvin ja valmistellusti, niin saan kyllä määrättyä ainakin osan kaapin paikasta ;)

6. Mikä sinusta tulee isona?

Jaa-a. Olen mielestäni nyt jo aika iso (kohta 27v) ja koska olen tällä hetkellä tyytyväinen työhöni, niin ehkä olen isonakin tällainen konttorirotta. Mutta lapsena minusta piti tulla isona tulivuorten tutkija, arkeologi, merten tutkija yms.

7. Tanssitaanko teillä häätanssi/valssi ja millä perusteella valittiin näiden väliltä?

Meillä tanssitaan häävalssi. Biisi on vielä mietinnässä, koska kivoja vaihtoehtoja on monia. Mutta luultavasti häävalssi tulee nauhalta, vaikka bändi olisi soittovalmiudessa ja valssin jälkeen alkaa bändin osuus, koska kaikki kappaleemme ovat todella sidottuna esittäjäänsä. Esimerkiksi yhtä kappaletta en osaisi kuunnella samalla fiiliksellä jonkun toisen laulamana.

8. Oletko aamutorkku vai aamuvirkku?

Ihan miten sattuu. Välillä olen klo 6 pirteä kuin peipponen ja välillä nouseminen sängystä tuntyy ihan ylitsepääsemättömältä. Mutta iltauninen olen aina ja olen iltaisin aina super väsynyt riippumatta siitä, moneltako olen herännyt.

9. Mikä on tähän asti häihin liittyvä vaikein päätöksesi/päätöksenne?

Kaikki on mennyt tähän mennessä niin helposti, mutta varmaan eniten olemme käyttäneet pohdinta-aikaa bändin ja pitopalvelun valintaan.

10. Osallistuuko sulhanen innokkaasti hääjärjestelyihin?

Sana innokkaasti on ehkä väärä kuvaamaan sulhasen osallistumista. Kun aloin pitämään blogia 2v sitten ja aloin hössöttämään häistä, ei sulhasta voinut kiinnostaa vähempää. Mutta nyt viime vuoden lopulla ja tämän vuoden aikana kun häihin on oikeasti enää tosi vähän aikaa (2,5kk), niin on sulhanen alkanut puhumaan itsekin häistä ja on oikeasti kiinnostunut. Mutta eipä sulhanen ole mihinkään koristeluihin ottanut osaa, mutta en ole sitä häneltä pyytänytkään. Mutta emmeköhän ole molemmat jo aika täpinöissämme tulevasta suuresta päivästämme.

11. Millä perusteella valitsitte häidenne ajankohdan?

Päivän valinta oli taas hyvän suostuttelutaitoni tulos. Talvihäitä emme kumpikaan halunneet, joten marras-maaliskuu oli poissa pelistä. Syksyhäitä emme myöskään halunneet (tai minä en halunnut), joten syys-lokakuu oli poissa pelistä. Kesähäät jätin myös pois luvusta, koska kesällä on yleensä niin paljon muutakin menoa kun on lomat, ylppärit ja muiden häitä. Joten kesä-elokuu hus hus. Huhtikuu jäi sen takia pois, että silloin sää on vielä todella arvaamaton. Muistan edelleenkin yhden kisapäivän kun huhtikuun vikoina päivinä satoi maahan lumipeite. Joten jäljelle jäi toukokuu.

Toukokuu on siinä mielessä kiva kuukausi, että suvussamme on ollut kahtena edellisenä vuonna toukokuussa häät, joten nyt perinne jatkuu. Ja tänä vuonna 11.päivä (kihlajaispäivämme) sattui olemaan lauantai, niin mikäs sen parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti