sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sulhaselle puvun vuokraaminen

Näillä näkymin olemme menossa sovittamaan sulhaselle pukua ensi viikolla, joten jännät paikat tiedossa. Sulhasta tuskin jännittää, mutta minua ainakin, että mihin pukuun päädytään ja miten komealta sulhanen tuleekaan näyttämään. Meillä on tarkoitus vuokrata puku, koska perus tumma puku löytyy kaapista ja erikoisempaa pukua ei meidän kannata ostaa. Sulhanen ei osaa vielä sanoa minkälaisen puvun hän haluaisi eikä minullakaan ole tähän oikeastaan mitään mielipidettä. Tai no... Frakki, saketti tai smokki olisi ehkä eniten minun mieleeni ;) Sen näkee siis sitten kun päästään kokeilemaan niitä päälle. Mutta yhdestä asiasta olen aivan varma! Mitä tahansa sulhaseni pukeekaan päälleen, kaikki näyttävät niin hyviltä hänen päällään. He's mine!

Tässä kolmen helsinkiläisen pukuvuokraamon hintoja heidän nettisivuiltaan. Hinnat ovat lähes samat jokaisessa paikassa eli varmasti riittää, että käydään vain yhdessä paikassa. Itse olen ajanut bussilla useasti ohi Frakkipalvelu NAM:ista ja ainakin liikkeen ulkonäön perusteella paikka näyttää laadukkaalta. Jos teiltä löytyy kokemuksia näistä kolmesta paikasta (valikoima, palvelu, luotettavuus...), niin mieluusti otamme niitä vastaan!

Frakkipalvelu NAM

- Frakki & varusteet 119€
- Saketti & varusteet 129€
- Bonjour-puku & varusteet 133€
- Smokki & varusteet 106€
- Tumma puku & varusteet 79€

Pukuvuokraamo

- Frakki & varusteet 125€
- Saketti & varusteet 139-177€
- Bonjour-puku & varusteet 139€
- Smokki & varusteet 110€
- Tumma puku & varusteet 95-120€

Juhla-asu

- Frakkipaketti varusteineen 120 €
- Smokkipaketti varusteineen 110 €
- Sakettipaketti varusteineen 130 €
- Bonjour-paketti varusteineen 150 €
- Erikoispuvut varusteineen 170 €
- Tumma puku varusteineen 90 €

Pukeutumisetiketti

Juhla-asu on suurissa muodollisissa juhlissa käytettävä asu. Useimmiten tällaisten juhlien kutsukortissa mainitaan toivottu pukeutumistaso. Maininta "juhlapuku" tarkoittaa miehellä ensisijaisesti frakkia, vararatkaisuna tummaa pukua. Miehen juhlapuku määrää myös naisen pukeutumisen.

Tumma puku

Tumma puku on yksivärisestä, mustasta tai tummansinisestä kankaasta valmistettu kaksi- tai kolmiosainen miesten puku. Tumma puku sopii esimerkiksi iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille.


Smokki

Smokki on musta miesten puku, joka puetaan ylle juhliin tai illalliselle. Smokin kanssa käytetään valkoista paitaa ja mustaa solmuketta sekä mustia nahkakenkiä. Smokkia on tapana käyttää iltakuuden jälkeen.


Frakki

Frakki eli hännystakki on juhlallisin ja muodollisin käytössä oleva miesten juhlapuku. Frakkia käytetään akateemisissa tilaisuuksissa ja toimituksissa, muodollisissa valtiollisissa tilaisuuksissa, arvokkaiden vierailujen yhteydessä ja häissä.


Saketti

Saketti on miesten päiväjuhlapuku, johon kuuluu kaarevaliepeinen takaa pitkä musta takki sekä musta-harmaajuovaiset housut. Sakettia käytetään erityisesti häissä.


Bonjour-puku

Bonjour-puku muistuttaa saketin sekä tavallisen puvun yhdistelmää ja se onkin suosittu vaihto-ehto saketille. Se ei kuuluu virallisiin juhlapukuihin, joten sille ei ole erikseen etikettisääntöjä. Bonjour-pukua käytetään erityisesti häissä.


Pukeutumisetiketti on kopioitu suoraan Juhl-asu Helsingin nettisivuilta

2 kommenttia:

  1. Ohho, ompas meillä maalla kalliit vuokrahinnat miesten puvuissa. Meillä miehen perus tumma puku + varusteet tuli vuokrahinnalla 150e, ja ois ollut enemmän jos mun puku ei ois samasta liikkeestä..

    VastaaPoista
  2. Saketti tai Bonjour on mun suosikkini hääpuvuista. Nuorelle miehelle ei oikein frakki tahi smokki sovi (vanhahtava). Totta on myös, että "tämän sulhon" päällä varmaan kaikki näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista