torstai 16. toukokuuta 2013

Häätarinoita osa 3: Juhlapaikka 1/2

Kun aloimme miettimään sopivaa juhlapaikkaa häihimme alkuvuodesta 2011 (itsehän aloitin tämän jo paljon aikaisemmin!), kriteereinä olivat hyvät kulkuyhteydet, edullinen hinta ja se, että juhlapaikalle saa itse tuoda juomat. Kävimme katsomassa 100 vuotiasta punaista puutaloa Espoon Leppävaarassa ja varasimme Thorstorpin saman tein.

Juhlapaikka sijaitsee aivan juna-aseman, kirkon, hotellin, oman kotimme ja jatkopaikan lähellä. Hinta on 650€ koko viikonlopusta ja ainakin itse pidän hintaa kohtuullisena. Juhlapaikkaa pääsi koristelemaan perjantaina klo 17 ja paikkakin piti siivota vasta sunnuntaina. Tämä oli mielestäni todella hyvä juttu, koska äitini häissä juhlapaikka piti siivota keskellä yötä, joka ei ollut kovin mukavaa.

Vasta vähän aikaa ennen häitä heräsin siihen todellisuuteen, että juhlapaikka on vanha. Olihan se tunnelmallinen, mutta pelkäsin, että siitä ei saa kaunista tekemälläkään. Mutta onneksi keksin ostaa ilmapalloja seinille, joka mielestäni (ja monen muunkin) toi väriä ja eloa juhlapaikkaan. Ja ei pidä vähätellä valkoisten pöytäliinojen, kynttilöiden ja kukkien tehoa juhlapaikan koristelussa.



Isossa salissa meillä oli 4 pitkää pöytää, joissa jokaisessa oli 16 ruokailijaa. Ainoastaan meidän edessämme oli kaksi tyhjää paikkaa, jotta näimme paremmin vieraamme. Jokaisessa pöydässä oli 4 yksittäistä kukkaa (fuksian väristä kallaa), 4 fuksian väristä kynttilää, 3 menu/ohjelmalehtistä ja kirkkaita koristetimantteja. Paikkakorteiksi olimme valinneet vaaleanpunaiset sydämet, jotka kiinnitimme viinilaseihin. Poikkiliinamme oli hienosti kohokuvioitu ja siinä oli hopean väristä glitteriä. Tämä oli myynnissä Dunin joulumallistossa, mutta mielestäni se sopi hienosti häihin.









Ruokailutilan edessä oli hyvin tilaa tanssia, joten pöytiä ei tarvinnut siirtää tanssiväen tieltä. Lavan kattoon laitoimme Tigeristä ostettuja paperilyhtyjä ja varsinkin illalla, kun laitoimme isoimmat lamput kiinni, pääsivät lyhtyjen sisällä olleet lamput oikeuksiinsa.



Seinille ei tullut muuta koristeita kuin Juhlamaailmasta ostettuja ilmapalloja. Näitä oli kuudessa lampussa kiinni. Näistä ja itse Juhlamaailmasta kirjoittelen myöhemmin lisää.

Ruokailutilan vieressä oli pienempi sali, jonne katettiin buffet kahteen eri linjastoon. Juomat löytyivät seinustalta. Buffetpöytää koristi aivan upea kukka-asetelma sekä harsokangas.








Alkoholijuomat löytyivät kylmätynnyristä, joka oli maailman paras keksintö! Juomat sai sinne viilentymään jo perjantaina ja sieltä oli niin helppo ottaa juotavaa ja täyttökin sujui nopeasti. Tynnyri verhoiltiin logollamme, joka sai juhlissa paljon kiitosta. Logonhan suunnitteli anoppini :) Alkoholittomat juomat oli laitettu jäihin ostamaani sinkkisaaviin.





Kuvat on joko meidän omasta kamerasta tai Kristiinalta. Ethän kopio kuvia ilman lupaa!

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunista ja nälkä tulee, kun noita herkkuja katsoo. Tyylikästä, tyylikästä, tyylikästä.

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman kaunista:) Katsoin, että teidän juhlpaikka näyttää hieman samalta kuin meidänkin ja rupesin miettimään, pitäisikö meidänkin ostaa noita palloja, voisi näyttää hyvältä:)

    VastaaPoista